Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bryt mønsteret i innkjørselen

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Selv om tunge biler stiller store krav til oppbygging av innkjøringen din, har du mange muligheter til å eksperimentere med både former, farger og materialer, slik at du kan lage en belegning som passer perfekt til huset ditt.

teaser68804

Det er egentlig utrolig mange av oss som byr våre gjester velkommen med en innkjøring av store betongheller eller lange, rette rekker av grå herregårdstein. Og det selv om vi bor helt forskjellig: i trehus, murhus eller 100 år gamle kråkeslott i sveitserstil. Men det finnes et hav av muligheter hvis du vil lage deg en innkjøring som passer flott til huset – uten å gå på kompromiss med de krav bilene setter til belegningen. Du må sikre deg en solid oppbygging fra bunnen av, med riktig fall på belegningen, tette fuger og stabile kanter. Men etter det har du mange muligheter når du skal velge ut den øverste, synlige delen av belegningen.

Du skal bare overholde noen få regler:

  • Mindre betongstein bør være minst 6 cm tykke, større heller minst 7 cm.
  • Unngå heller på over 40-50 cm, hvis du ikke velger egnede kjøreheller.
  • Unngå lange, gjennomgående fuger (over halvannen meter), hvis du ikke legger dem på tvers av eller skrått på kjøreretningen.

En steinlegning av bare granittstein passer godt til et eldre, pusset hus. Men det gjør også en kombinasjon av granitt og betongheller – det er også enklere å legge og å holde rent.

Betongheller og granitt blandes her i et mer moderne mønster. Du får litt mer arbeid i kanten, der du enten må skjære til hellene eller fylle opp med granittstein.

Hollenderstein lager en mer levende overflate med dette mønsteret enn i et tradisjonelt, enkelt mønster. Gjennomgående fuger lages diagonalt i forhold til kjøreretningen.

Det er fristende å legge mønsteret parallelt med kantene, slik at det bare skal skjæres litt til i kantene. Men belegningen holder lenger når du legger mønsteret diagonalt.

Her er det ingen gjennomgående fuger, så mønsteret kan fint legges parallelt med kjøreretningen. Tilpassingen er minst når målene er 1:2 som her, men alle kvadrater kan kombineres.

Mønsteret kan ligge parallelt med kjøreretningen, fordi gjennomgående fuger brytes. Du skal tenke deg om en ekstra gang, men du slipper nesten å skjære til i kantene.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel: Bryt mønsteret i innkjørselen
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake