Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Innkjørsel slik

Innkjørselen har fall fra huset og ned mot veien. Dermed kan du være trygg på at regnvannet blir ledet effektivt vekk fra huset.

Hemmeligheten bak enhver flott innkjørsel skjuler seg i underlaget. Det skal nemlig bygges opp riktig, slik at det tåler at en tung bil kjører ut og inn flere ganger daglig, uke etter uke, år etter år.

En klassiker i den forbindelse, er en innkjørsel der du tydelig ser to dype spor fra hjulene på bilen. Men akkurat dette scenarioet unngår du, hvis du følger oppskriften på disse sidene.

Helt grunnleggende skal en innkjørsel være et sted mellom 40 og 50 cm dyp, målt fra toppen av belegningen og ned, i dette tilfellet målt fra toppen av betonghellene.

LES OGSÅ: Finn veiledning og inspirasjon til en innkjørsel som passer til dine behov.

Moldjorden skal fjernes

Det nederste tykke laget er et bærelag, som komprimeres så tett og hardt at belegningen ikke synker. Det øverste tynne settelaget sørger deretter for at steinene hviler stabilt.

Det er viktig at du får gravd deg ned til råjorden. Løs moldjord vil ikke bære vekten av bærelaget og steinene. Selv om det flotte mønsteret av betongheller og brostein kanskje ser vanskelig ut, kan du fint legge det selv – bare ta deg god tid til å få det nøyaktig.

I bunn og grunn handler det om å holde de riktige avstandene, noe som gjøres enklest med et 10 cm bredt bord, og deretter plassere en brostein i midten mellom alle betonghellene.

Til slutt fuger du med fugesand, og deretter er du den lykkelige eier av en ny og flott innkjørsel, som vil tåle tung biltrafikk i mange år fremover.

LES OGSÅ: Finn tips og inspirasjon til belegning.

Last ned byggeveiledningen og få hemmeligheten bak den flotte innkjørselen

Det er ikke vanskelig å legge denne innkjørselen, men det er en stor og tung jobb, hvor du må være veldig nøye med oppbygningen av bunnen. I byggeveiledningen får du en komplett materialliste, og så viser vi deg trinn for trinn hvordan du kommer sikkert i mål. Du kan blant annet se hvordan du:

  • graver bort den gamle jorden
  • retter overflaten og grusen
  • setter belegningen

Du kan også se fem flotte eksempler på innkjørsler med stein i forskjellige størrelser og farger. Det er nemlig mange muligheter til å være kreativ med innkjørselen din.

God fornøyelse.