Når grovpussen er trukket på flaten og glattet ut, trykkes det tilskårne armeringsnettet forsiktig inn i den våte flaten. Dagen etter dekkes det med ny puss i et tynt lag.

Når grovpussen er trukket på flaten og glattet ut, trykkes det tilskårne armeringsnettet forsiktig inn i den våte flaten. Dagen etter dekkes det med ny puss i et tynt lag.

Nå er det slutt på at fine nypussede vegger sprekker, og at vi må ut for å lappe den pussede kjellerveggen hver vår. Ved å bruke nye, ekstra klebende og seige mørtelblandinger, og forsterke dem med et glassfibernett, kan vi gardere oss mot at pussen sprekker.

Armeringen gjør jobben dyrere, og den krever flere arbeidsganger. Det er derfor en løsning som spesielt er egnet på flater som dårlig, gammelt murverk og veldig hardt brente, nye murstein.

Men det er også en teknikk du som gjør det selv-er kan bruke for å være ekstra sikker, der en profesjonell murer stoler på håndverket sitt. For selv om teknikken benytter seg av materialer som akryl og glassfiber, så lever den helt opp til gamle prinsipper om å kombinere harde og seige materialer, om å sikre fukten en rask vei ut av murverket og om å la pussen følge underlaget.

Last ned hele artiklen og les hvordan du arbeider med armert puss.

HER KAN DU BRUKE ARMERT PUSS

Den smarte pussen med armeringsnett løser vidt forskjellige oppgaver. Noen ganger er det den eneste muligheten, men ofte kan du vurdere om du vil ofre litt mer penger og flere arbeidstrinn.

Eldre murverk. Vil du dekke en eldre murvegg med et lag puss, er armert puss en holdbar løsning – også for den uerfarne.
Sokler. Normalt kan du klare en sokkel med vanlig puss, men vender et problem tilbake, vil den armerte pussen ofte løse det.
Meget hardt brente murstein. Det kan være vanskelig å få et pusslag til å sitte på nye, hardt brente murstein, men det klarer den smarte mørtelen.
Utenpå isolasjon. Utvendig isolasjon med mineralull eller polystyren kan dekkes med armert puss.
MEN IKKE HER: Sprekker som beveger seg, skal sikres først. Murverk med tynne sprekker er en armert puss derimot en effektiv løsning på.