Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Finn riktig fugemasse til fliser

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Mellomrommet mellom fliser på vegger og gulv fylles ut med fugemasse, dels for å tette overflaten, dels for å fremheve utseendet. Fugebredden og fukt- og temperaturforholdene avgjør hvilken type fugemasse som skal brukes.

Fugemasse fliser: Med riktig verktøy og litt øvelse, kan du fuge flisvegger og flisgulv med et flott resultat.

Med riktig verktøy og litt øvelse, kan du fuge flisvegger og flisgulv med et flott resultat.

HVA BRUKES FLISFUGEMASSE TIL?

Hva brukes flisfugemasse til? Veggfliser innendørs

VEGGFLISER INNENDØRS Veggfliser settes ofte opp med en smal fuge, og da foretrekker de fleste en finkornet fugemasse. Kontrastfarge eller samme farge som flisene; det er en smakssak.

Hva brukes flisfugemasse til? Gulvfliser innendørs

GULVFLISER INNENDØRS Et flisgulv blir glatt når det blir vått. Derfor er en bred fuge å foretrekke til gulvfliser på bad og i andre våtrom. De bredere fugene øker sklisikkerheten på gulvet.

Hva brukes flisfugemasse til? Fliser utendørs

FLISER UTENDØRS Fliser utendørs skal tåle all slags vær – derfor skal fugen kunne tåle frost og vann. Skinner solen rett på flisene, kan du vurdere en UV-sikker epoksyfugemasse.

HVORDAN BRUKES FLISFUGEMASSE?

Fugemasse fliser: Fugemassen trekkes utover flisene i skrå bevegelser med en gummisparkel eller et gummikledd fugebrett.

Flisfugemassen kjøpes i sekker eller spann, og røres opp med vann. Det er viktig at massen blir glatt og uten klumper, ellers kan det bli hull i fugene.

Fugemassen trekkes utover flisene i skrå bevegelser med en gummisparkel eller et gummikledd fugebrett. Sørg for å jobbe massen godt ned i fugene – de skal være fylt ut, slik at fugen er tett.

Fugemasse fliser: Når fugemassen har satt seg litt, renses overflaten med et skumbrett eller en svamp og rent vann.

Når fugemassen har satt seg litt, renses overflaten med et skumbrett eller en svamp og rent vann. Pass på ikke å bruke så mye vann at fugene løses opp.

Epoksyfuger renses umiddelbart etter påføring, fordi de herder innen 60 minutter. Ellers må det spesialrensemiddel til for å fjerne overskytende fugemasse, og et tykt lag må fjernes mekanisk.

VARIANTER AV FUGEMASSE TIL FLISER

Fugemasse fliser: Standard fugemasse

STANDARD FUGEMASSE. En finkornet, sementbasert fugemasse, som er forsterket med kunststoff. Brukes til 1-5 mm fuger inne og ute. Skal vaskes av med en hardt oppvridd, fuktig svamp i flere omganger før fugen er herdet (dvs. 3-4 timer).

Fugemasse fliser: Multifugemasse

MULTIFUGEMASSE. Fugemassen til stort sett det meste, både inne og ute. Klarer fuger fra 2 til 20 mm og tåler både vann og frost. Lip har for øvrig en materialberegner på hjemmesiden sin, slik at du enkelt kan se hvor mye fugemasse du skal kjøpe.

Fugemasse fliser: Gulvfugemasse

GULVFUGEMASSE. Denne fugemassen er spesielt til gulvfliser – fugebredden går helt til 20 mm og den er frostsikker. De grove kornene (opptil 1 mm) gjør fugen rustikk og sklisikker. Du har 3-4 timer på å bearbeide fugen når massen er rørt opp.

Fugemasse fliser: Hurtigtørkende fugemasse

HURTIGTØRKENDE FUGEMASSE. Kan brukes til alle typer fliser og mosaikk, men er særlig godt egnet til lys marmor. Fugebredden er fra 2 til 8 mm, og du skal jobbe raskt, fordi fugen herder på 30 minutter og er tråkkefast etter bare 3 timer.

Fugemasse fliser: Silikonfugemasse

SILIKONFUGEMASSE. Der forskjellige materialer møtes og i hjørner, er det nødvendig å bruke en silikonfugemasse, som kan bevege seg og likevel holde tett. Massen påføres med fugepistol og skrapes glatt med en fugepinne eller en fugebrikke.

Fugemasse fliser: Epoksyfugemasse

EPOKSYFUGEMASSE. Hvis du vil ha en fuge som aldrig mugner eller løses opp av rengjøringsmidler, er epoksyfugemasse svaret. Den fås i mange farger. I tillegg til styrken, utmerker epoksymassen seg ved at den også kan brukes som lim.

VERKTØY TIL FLISFUGE

Fugemasse fliser verktøy: Flisfugesett

FLISFUGESETT. Helt uunnværlig sett til mørtelfuger. Består av fugebrett, fugesvamp og vannspann med ruller, som svampen kan “vris” på.

Fugemasse fliser verktøy: Gummisparkel

GUMMISPARKEL. Når fugemassen skal arbeides helt ned i fugene, er en gummisparkel enklere å bruke for en uerfaren enn et gummifugebrett.

Fugemasse fliser verktøy: Fugesvamp

FUGESVAMP. En kraftig svamp, der snitt på langs og tvers i skummet kan romme mer fugemasse og gjør renseprosessen enklere.

Viktig om epoksy!

Husk å bruke hansker når du arbeider med epoksyfugemasse. Sørg også for ikke å blande opp mer enn du kan bruke på én time – inkludert rensing – for epoksyfugemassen blir veldig hard når den herder.

Tilbehør til epoksy

Epoksyfugemassen kan tilsettes spesielle effektkomponenter før den påføres. Glitter og fargekorn er bare noen av dem.

Spesielt med utefuger

Mye regn, kulde og direkte sol kan være hard kost for en mørtelfuge. Sjekk fugene for hull og sprekker hver høst, for hvis det kan trenge ned vann mellom flisene, vil etterfølgende frost kunne få dem til å knekke eller løsne fra underlaget.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake