Fugemasse med superkrefter

Det finnes mange forbløffende gode fugemasser. Blant annet Soudal Fix ALL, som fikser det meste. Den er smart til alt fra raske nødreparasjoner, til prosjekter som krever et sterkt og usynlig lim.

Det er vanskelig ikke å bli begeistret over Soudals krystallklare fugemasse, Fix ALL Crystal, som kan brukes overalt i og utenfor hjemmet.

Bryter for eksempel en av takrennene sammen, kan du raskt lappe hullet, også selv om takrennen er full av vann, og regnet styrter ned.

Fugemassen er også godkjent for bruk sammen med næringsmidler. Derfor er den godt egnet til bruk i kjøkkenet, for eksempel til fuging mellom kjøkkenbenken og veggen, rundt vasken eller bare til å lime sammen benkeplatene med.

Til bruk på badet er fugemassen også et godt valg. I tillegg til å være sterk, kan den herde og tåle hard belastning i til dels ekstremt fuktige miljøer.

Fugemassen er også gjennomsiktig, og et godt valg når du vil lage diskrete fuger og usynlige reparasjoner av glass.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Slik velger du fugemasse

Virker under vann

Det gjelder å ha riktig fugemasse liggende når takrennen sprekker.

Fix ALL kan både lime og herde under vann og på fuktige overflater. Nettopp derfor er fugemassen uunnværlig til raske nødreparasjoner i våte miljøer. Du kan for eksempel lappe en regnvannstønne som er lekk, lime et hull under vannlinjen på båten eller mest opplagt: lappe et hull i takrennen, også midt under et skybrudd.

Limer glass usynlig

Gi hylleknektene en stripe lim. Deretter kan du legge glasshyllen forsiktig på plass.

Med en høy styrke og et transparent resultat, kan du også lime glass uten at limet vil synes og ødelegge gjennomsiktigheten på glasset. Du trenger heller ikke å være redd for at for eksempel en glasshylle skal falle ned etter at den er limt fast, for fugemassen er ekstremt sterk. Vil du lime fast glasshyller er fugemassen fra Soudal derfor et godt og sterkt valg.

Diskrete fuger

Dekk til med maskeringsteip før du fuger. Da blir resultatet penest.

Det er ikke alle som nyter synet av en farget fugemasse som avslutning oppå fliser eller inn mot veggen. Men med den krystallklare gjennomsiktigheten kan du nesten ikke se Fix ALL når den brukes som avsluttende fugemasse. Selv om fugemassen har god UV-bestandighet, egner den seg likevel ikke til fuging utendørs rundt vinduer. Vedheften kan nemlig bli brutt ned av permanent solpåvirkning.

Ekstremt sterk

La limet herde i 24 timer før du dusjer. Da vil den den sitte der nesten evig.

Unngå å skru gjennom fliser og våtromsmembran når du vil henge opp kurver, kroker og speil på badet. Fugemassen er laget for bruk i våte miljøer, og kan derfor også fint holde aluminiumskurven klippefast på flisene i dusjhjørnet – også selv om kurven skal bære adskillige kilo shampoo, balsam, børster og svamper, og blir drivende våt flere ganger daglig.

Sterkt, elastisk lim

Soudal Fix ALL Crystal Super Klar. Pris: cirka 100 kroner i forskjellige nettbutikker og byggvarehus.

Fix ALL kan brukes både som fugemasse og som lim. Den kleber på stort sett alle overflater, unntatt visse plasttyper (for eksempel svarte murerspann og dampsperre), bitumen og teflon. Den er også tilsatt økologisk sopphemmer, noe som er flott til fuktige miljøer. Av samme grunn skal du ALDRI bruke den i akvarier.

Fordeler

 • Limer under vann
 • Næringsmiddelgodkjent
 • Elastisk etter herding
 • Kan overmales
 • Høy bruddstyrke

Ulemper

 • Sol oppløser vedheften
 • Kan ikke brukes i akvarier
 • Hefter ikke på visse plasttyper

LES OGSÅ: Slik bruker du silikon

  Akkurat nå leser andre ...

  Mer fra kategorien Fugemasse