Den nuppete strukturmalingen kan slipes vekk med grovt slipepapir, hvis du heller vil ha en glatt vegg.

Den nuppete strukturmalingen kan slipes vekk med grovt slipepapir, hvis du heller vil ha en glatt vegg.

En gang var det populært med strukturmaling på veggene. Nå vil mange av oss heller ha glatte vegger. Er du en av dem, så fortvil ikke! Det er mulig å få veggene glatte igjen.

Vi har prøvd ut fem forskjellige metoder – alt fra å dekke den nuppete flaten med gipsplater, multipuss, sandsparkel og en type tykk filt, “veggfornyer”, til helt enkelt å slipe den vekk. Metodene varierer i vanskelighetsgrad, pris, tidsforbruk og resultat, men alle etterlater seg en jevn og glatt overflate.

Hvilken metode du skal velge, avhenger av hvilket sluttresultat du helst vil ha. Og hvor mye du vil ofre på det – når det gjelder både tid og penger.

LES OGSÅ: Enkel og effektiv helsparkling med giraffsliper

Tidkrevende eller raske løsninger

Har du for eksempel gipsvegger med filt i resten av huset, er det opplagt å velge denne metoden. Da blir alle veggene i huset like. Men det er en litt tidkrevende metode. Det samme gjelder hvis du sandsparkler og sliper veggen, fordi det krever at du etterpå setter opp filt og maler. Til gjengjeld er begge disse metodene ganske billige.

Hvis du liker raske løsninger, kan du dekke strukturmalingen med en tykkere glassfilt. Multipuss kan også dekke strukturmalingen, men det er en litt mer tidkrevende metode.

Vi har testet metodene på en vegg som er malt med en interiørstrukturmaling. Vær oppmerksom på at du også kan finne strukturmalinger der det er blandet inn sement. Det er ekstra gjenstridig og krever grov redskap hvis det skal slipes vekk. Ellers kan du bruke en av de øvrige metodene.

I artikkelen som du kan laste ned på siden, kan du lese mer om fordeler og ulemper ved de forskjellige metodene, og se hvilken som er vår favorittmetode.