Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Er dyr maling virkelig verdt pengene?

Skriv ut Lagre artikkel

Vi hører det ofte. Gjør det selvere som påståelige og skråsikre fastslår at “når det gjelder maling, kan du fint nøye deg med den billige”. Derfor kjøpte vi tre spann maling, et billig, et mellomdyrt og et dyrt, og utsatte dem for en sammenligningstest over fire uker.

Maling: Test av maling

Vi markerte ni felt på 50 x 50 cm med maskeringsteip på en gammel, hvit vegg. På de tre loddrette feltene til venstre malte vi med den billige malingen, på de midterste feltene malte vi med den mellomste, og på de tre feltene til høyre med den dyre malingen.

Vi har en god nyhet til deg som gjerne ofrer litt ekstra penger på maling når du maler vegger. Resultatet vårt viser med all tydelighet at du får hva du betaler for – og de skråsikre gjør det selv-erne har ikke rett.

Det betyr likevel ikke at billig maling er dårlig maling, eller at det alltid lønner seg å kjøpe den dyreste. Hvis du for eksempel bare vil ha veggene i kjelleren eller verkstedet litt penere og lysere, kommer du nemlig langt med den billige malingen til en drøy hundrelapp for et 3 liters-spann.

God maling dekker bedre

Til mange av husets mer brukte og synlige rom vil du med stor sannsynlighet også bli fornøyd med en maling til et par hundrelapper ekstra. Men ofrer du penger på en maling i profesjonell kvalitet, vil du oppdage at det er enklere å dekke veggen med den, og at den raskere flyter sammen til en jevn og flott flate. Ikke minst vil du kunne konstatere at de beste kvalitetene tåler å bli vasket ganske hardhendt. Så jo, det er stor forskjell på maling.

De tre malingene i testen ble av en rekke byggvarehus utpekt som typiske og populære representanter for matt, ren hvit (glans 10) i de tre prisklassene kundene selv opererer med: “Så billig som mulig”, “God, men til en grei pris” og “Den beste malingen dere har”.

Last ned artikkelen og få hele testen

I artikkelen som du kan laste ned gratis på siden, kan du lese mye mer om hvordan de tre typene maling klarte testen. Du kan blant annet lese om malingens:

  • Dekkevne
  • Vaskbarhet

God fornøyelse!

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel (abonnement): Er dyr maling virkelig verdt pengene?
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake