Maling: Test av maling

Vi markerte ni felt på 50 x 50 cm med maskeringsteip på en gammel, hvit vegg. På de tre loddrette feltene til venstre malte vi med den billige malingen, på de midterste feltene malte vi med den mellomste, og på de tre feltene til høyre med den dyre malingen.

Vi har en god nyhet til deg som gjerne ofrer litt ekstra penger på maling når du maler vegger. Resultatet vårt viser med all tydelighet at du får hva du betaler for – og de skråsikre gjør det selv-erne har ikke rett.

Det betyr likevel ikke at billig maling er dårlig maling, eller at det alltid lønner seg å kjøpe den dyreste. Hvis du for eksempel bare vil ha veggene i kjelleren eller verkstedet litt penere og lysere, kommer du nemlig langt med den billige malingen til en drøy hundrelapp for et 3 liters-spann.

God maling dekker bedre

Til mange av husets mer brukte og synlige rom vil du med stor sannsynlighet også bli fornøyd med en maling til et par hundrelapper ekstra. Men ofrer du penger på en maling i profesjonell kvalitet, vil du oppdage at det er enklere å dekke veggen med den, og at den raskere flyter sammen til en jevn og flott flate. Ikke minst vil du kunne konstatere at de beste kvalitetene tåler å bli vasket ganske hardhendt. Så jo, det er stor forskjell på maling.

De tre malingene i testen ble av en rekke byggvarehus utpekt som typiske og populære representanter for matt, ren hvit (glans 10) i de tre prisklassene kundene selv opererer med: “Så billig som mulig”, “God, men til en grei pris” og “Den beste malingen dere har”.

Last ned artikkelen og få hele testen

I artikkelen som du kan laste ned gratis på siden, kan du lese mye mer om hvordan de tre typene maling klarte testen. Du kan blant annet lese om malingens:

  • Dekkevne
  • Vaskbarhet

God fornøyelse!