Flotte vegger med betongmaling

Gi vegger, gulv og møbler et flott betongutseende med Conteco. Resultatet blir intet mindre enn fantastisk, med flammende grå nyanser. Men du skal holde tungen rett i munnen underveis, og ha troen på både deg selv og det du driver med.

Conteco er en fleksibel spesialbetong. I praksis er det en tyntflytende masse, som langt på vei minner om maling i konsistens, og den kan da også påføres med både pensel og malerrull.

Når du jobber med Conteco, skal du bruke flere forskjellige produkter. I den utgaven som vi testet var det hele seks ingredienser, der alle skulle påføres eller blandes sammen i helt nøyaktige mål og rekkefølger. Alt er heldigvis forklart i den medfølgende veiledningen, enten på dansk eller engelsk. På godt pedagogisk vis forklarer den deg hvordan du skal gjøre ting, og når du skal gjøre det.

Fortvil ikke – det ender godt!

Vi ville male en vegg med et flammende uttrykk, som oppstår når du glatter massen med et stålbrett. Men underveis i prosessen, der betongen påføres i to tynne lag, kunne vi overhodet ikke se noe til flammene … Først etter å ha påført alle ingrediensene og latt veggen tørke, sto resultatet fantastisk flott. Det negative er at du maler litt i blinde.

Redaksjonen anbefaler: 10 typiske malefeil – slik unngår du dem

Dette skal du bruke

For å male en betongvegg på 10 m² med Conteco, skal du bruke en rekke produkter. I dette tilfellet, der vi maler en vanlig vegg på et kjøkken, skal vi bruke seks forskjellige produkter. Heldigvis har Conteco en godt beskrivende hjemmeside, med en smart produktberegner som viser hvilke produkter du skal bruke, og i hvor store mengder. Det er også der du bestiller.
https://conteco.dk/en/

Til en vegg på 10 m² skal du bruke:

  • 1 x Beton Medium, 5 kg
  • 4 x Beton Fine, 1 kg
  • 1 x Mix & Primer, 5 l
  • 1 x Color Sustainer, 500 ml
  • 2 x Beton Sealer inkl. herder, 1080 ml
  • 1 x Beton Color, fargepigment, 50 gram

SLIK GJØR DU

1. Start med å prime veggen med Mix & Primer. Her kan du bruke en pensel eller en malerrull. HUSK å dekke godt til før du begynner.

2. Hell fargepulveret i et spann, og bland det med betongpulveret med en blandevisp. Husk støvmaske! Du skal være nøye, for de to pulvermassene tar tid å blande sammen.

3. Hell riktig mengde Mix & Primer i spannet (2 deler pulver til 1 del væske), og bland med blandevispen. La blandingen hvile i omkring ti minutter.

4. Nå skal betongblandingen påføres veggen. Det er enklest å male den på med en pensel, og du skal male den på med kryssende strøk.

5. Deretter skal du glatte med et stålbrett. Stålbrettet skaper det “flammende” resultatet, som synes senere. La laget tørke en time, før du blander en ny porsjon og fortsetter jobben.

6. Fukt det første tørre laget med vann på forstøverflaske. Deretter skal du påføre neste lag betong på samme måte som i trinn 4 og 5. La deretter veggen hvile i minst 12 timer.

7. Spray veggen med Color Sustainer. Sørg deretter for å massere væsken godt inn i veggen med en klut. La væsken tørke inn i veggen i minst 90 minutter.

8. Rull på den såkalte Beton Sealeren. Det gjør veggen vann- og fettavvisende, som den skal være når det dreier seg om kjøkken eller bad.

Akkurat nå leser andre ...