Hvordan unngår jeg at malingen skaller av?

Malingen rulles på, men det er viktig å røre i den ofte, slik at den ikke bunnfaller.

Malingen rulles på, men det er viktig å røre i den ofte, slik at den ikke bunnfaller.

Spørsmål:

Vi har pussvegger på huset vårt, og ønsker å male det. Vi ønsker ikke at malingen skaller av om noen år. Hvordan unngår vi det?

Svar:

Den beste løsningen er å velge en type maling som ikke legger seg som en hinne utenpå pusslaget. Det ser pent ut i starten, men er du uheldig, vil det kunne hope seg opp fukt bak malingen, og i kulde vil vannet fryse til is og slå av malingen i flak.

Det skjer ikke hvis du velger en såkalt diffusjonsåpen maling – og gjerne en silikatmaling. Den danner nemlig ikke en hinne, men går i kjemisk forbindelse med pusslaget på samme måte som gammeldags hvittekalk.

Den matte overflaten ligner kalk, og silikat-malingen fås i mange forskjellige farger. Den er lysekte og selvrensende. Det vil si at den slites litt på overflaten, slik at når det regner renner skitten av. Silikatmaling kan males på ubehandlet mur og puss, samt på overflater som tidligere har fått silikatmaling

Ingen ny oppfinnelse:

Silikatmaling er oppfunnet på 1700-tallet og er en blanding av fargepigment og vannglass. Malingen er algeavvisende og klar til overmaling etter kun 12 timer. Den herder på noen dager og har lang holdbarhet. Den brukes både inne og ute.

LES OGSÅ: 10 typiske malefeil – slik unngår du dem

    Akkurat nå leser andre ...