Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan unngår jeg at malingen skaller av?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Malingen rulles på, men det er viktig å røre i den ofte, slik at den ikke bunnfaller.

Malingen rulles på, men det er viktig å røre i den ofte, slik at den ikke bunnfaller.

Spørsmål:

Vi har pussvegger på huset vårt, og ønsker å male det. Vi ønsker ikke at malingen skaller av om noen år. Hvordan unngår vi det?

Svar:

Den beste løsningen er å velge en type maling som ikke legger seg som en hinne utenpå pusslaget. Det ser pent ut i starten, men er du uheldig, vil det kunne hope seg opp fukt bak malingen, og i kulde vil vannet fryse til is og slå av malingen i flak.

Det skjer ikke hvis du velger en såkalt diffusjonsåpen maling – og gjerne en silikatmaling. Den danner nemlig ikke en hinne, men går i kjemisk forbindelse med pusslaget på samme måte som gammeldags hvittekalk.

Den matte overflaten ligner kalk, og silikat-malingen fås i mange forskjellige farger. Den er lysekte og selvrensende. Det vil si at den slites litt på overflaten, slik at når det regner renner skitten av. Silikatmaling kan males på ubehandlet mur og puss, samt på overflater som tidligere har fått silikatmaling

Ingen ny oppfinnelse:

Silikatmaling er oppfunnet på 1700-tallet og er en blanding av fargepigment og vannglass. Malingen er algeavvisende og klar til overmaling etter kun 12 timer. Den herder på noen dager og har lang holdbarhet. Den brukes både inne og ute.

LES OGSÅ: 10 typiske malefeil – slik unngår du dem

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake