Her skal du bruke våtromsmaling

De fleste tenker på badet, men det er ikke det eneste stedet hvor det er opplagt å bruke våtromsmaling.

Våtromsmaling brukes oftest på badet, men det er også egnet andre steder i huset.

Våtromsmaling brukes oftest på badet, men det er også egnet andre steder i huset.

Våtromsmaling kan, som navnet antyder, tåle å komme i direkte kontakt med vann uten at vannet eller fukten trenger gjennom malingen og forårsaker fuktskader. Våtromsmaling er det opplagte valget på badet, men også et godt valg andre steder der det er jevnlig sprut av vann. Det kan for eksempel være i et vaskerom eller ved håndvasken på kjøkkenet.

Våtromsmaling har dessuten den fordelen at den har en sterk overflate, noe som blant annet er en fordel i kjøkken der veggene ofte skal tørkes av med en våt klut. Tenk bare på hvor mye fett som havner på veggen etter én enkelt panne med stekt flesk. Det er likevel viktig å understreke at våtromsmaling ikke kan erstatte våtromssikring på badet.

Beste våtromsmaling

Hvor god våtromsmalingen er, avhenger i stor grad av kriteriene. Men den beste våtromsmalingen er for de fleste en maling som er enkel å rengjøre, har en god dekkevne, er rimelig i pris og som ikke er giftig å puste inn. Det kan derfor være en god idé å se etter miljømerkinger på emballasjen.

Våtromsmaling og farger

Våtromsmaling fås også i farger. Ofte er våtromsmalingen hvit og har en glans på 25. Det betyr at malingen kan se litt mørkere ut enn en tilsvarende maling i glans 5. Våtromsmalingen kan dog tones i et hav av farger, alt fra lys beige til mørk grønn. Det er altså nesten kun fantasien som setter grenser for hvilken farge du kan velge.

Jotun Lady Aqua Silkematt Våtrom er en våtromsmaling med en glans på 10.

Jotun Lady Aqua Silkematt Våtrom er en våtromsmaling med en glans på 10.

    Akkurat nå leser andre ...