Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Betongstein: Alt om betongstein

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Små og tykke steiner, støpt med faste mål til en praktisk belegning, som betongheller. Betongteinene legges raskt, med rike muligheter for variasjon. Betongsteinene følger fint litt setninger i underlaget.

Egenskaper ved betongstein

Små, tykke og sterke belegningsstein, jevne og målfaste. Betongstein gir belegninger som er enkle å gå på, å trekke barne- og handlevogner over, og enkle å holde rene og fri for snø. Noen betongstein har runde kanter på forsiden, men mange kan vendes vilkårlig. De fleste betongsteinene finnes i flere størrelser, som kan legges sammen i mønstre, og i flere farger, som kan legges etter et system – eller som fargespill.

Typisk bruk av betongstein

Betongstein er nok det mest brukte materialet til belegninger i hagen og i innkjørsler. Ikke minst de mest brukte og nødvendige arealene som innkjørselen og hagegangen inn mot hoveddøren blir belagt med betongstein. De små betongklossene brukes også i stor utstrekning til stier, terrasser og andre belegninger, og de er fine å bygge kanter og lage skiller mot bed og lignende av.

Etablering av betongstein

Betongstein er lettere å håndtere enn betongheller, og like enkle å legge på et avrettet underlag, med sine faste mål. Betongstein kan legges i buer, uten at fugene blir for brede.

Holdbarhet for betongstein

En sterk og holdbar belegning. Alle fugene og de korte, tykke betongsteinene kan fange opp store bevegelser fra tung trafikk, setninger i underlaget og frost.

Vedlikehold av betongstein

Fei jevnlig over belegningen, for å begrense algevekst. Rett opp fordypninger, slik at regnvannet ikke blir stående og får for god tid til å sive ned i underlaget.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
null: Betongstein: Alt om betongstein
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake