Betongstein

Betongstein legges ofte i store, jevne flater, men det er også flott å kombinere flere farger og former.

Egenskaper ved betongstein

Små, tykke og sterke belegningsstein, jevne og målfaste. Betongstein gir belegninger som er enkle å gå på, å trekke barne- og handlevogner over, og enkle å holde rene og fri for snø. Noen betongstein har runde kanter på forsiden, men mange kan vendes vilkårlig. De fleste betongsteinene finnes i flere størrelser, som kan legges sammen i mønstre, og i flere farger, som kan legges etter et system – eller som fargespill.

Typisk bruk av betongstein

Betongstein er nok det mest brukte materialet til belegninger i hagen og i innkjørsler. Ikke minst de mest brukte og nødvendige arealene som innkjørselen og hagegangen inn mot hoveddøren blir belagt med betongstein. De små betongklossene brukes også i stor utstrekning til stier, terrasser og andre belegninger, og de er fine å bygge kanter og lage skiller mot bed og lignende av.

Etablering av betongstein

Betongstein er lettere å håndtere enn betongheller, og like enkle å legge på et avrettet underlag, med sine faste mål. Betongstein kan legges i buer, uten at fugene blir for brede.

Holdbarhet for betongstein

En sterk og holdbar belegning. Alle fugene og de korte, tykke betongsteinene kan fange opp store bevegelser fra tung trafikk, setninger i underlaget og frost.

Vedlikehold av betongstein

Fei jevnlig over belegningen, for å begrense algevekst. Rett opp fordypninger, slik at regnvannet ikke blir stående og får for god tid til å sive ned i underlaget.