Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Metrofliser - slik setter du dem opp!

Fasettene på de populære metroflisene spiller elegant med lyset i rommet, og selv om det er et puslespill å sette dem opp, er det umaken verdt.

Flisen er i sin tid designet nettopp til å reflektere det sparsomme lyset i metroen i Paris, og den gir et særegent spill og en flott retrostil på badet.

Metrofliser kan være litt utfordrende

Men de skrå kantene kan være utfordrende, både når du setter opp flisene og når du fuger dem. Det er heller ikke helt enkelt å skjære flisene pent når det skal være mange av dem. Og hvis de reflekterende kantene skal komme til sin rett, skal det flotte mønsteret også gå opp i en høyere enhet.

Les også: Fliser på fliser – sparer deg besværet

Metrofliser er kort sagt ikke den enkleste løsningen i et lite dusjhjørne, og det er helt avgjørende å begynne riktig med en gang. Og når du kommer riktig i gang, skal du bare fortsette å være nøye. Dermed blir resultatet blendende flott.

Last ned hele artikkelen og se hvordan du setter opp metroflisene.

Historisk flis med nye toner

I de over 100 år gamle stasjonene i undergrunnen i Paris, ser du først og fremst den helt originale lyse metroflisen, som er dobbelt så bred som den er høy – men det er også fargede fliser, kvadratiske fliser og fin mosaikk.

Denne tradisjonen har flisprodusentene tatt til seg de senere årene, da flisene for alvor har kommet opp på veggene i moderne kjøkken og bad. I dag finner du de karakteristiske, skrått avfasede kantene på fliser i mange forskjellige farger og formater.

Metrofliser - slik setter du dem opp!

Den svarte utgaven av metroflisen gir et helt annerledes spill med lyset enn den hvite.

Metrofliser - slik setter du dem opp!

Fargede fliser kan også legges inn som mønster i en annen farge.

Metrofliser - slik setter du dem opp!

Designerne har virkelig tatt til seg de klassiske metroflisene, og de opptrer både i en enkel, hvit grunnutgave ...

Metrofliser - slik setter du dem opp!

... og i helt nye fargeskalaer.

Metrofliser - slik setter du dem opp!

De første metroflisene ble laget til metroen i Paris 1900, der de i tillegg til å være enkle å legge på buede vegger, utmerket seg ved å være solide og ganske lette å holde rene. I tillegg utnyttet flisene det sparsomme lyset optimalt.