Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skjær rundt

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Skal du skjære runde former i en belegningsstein, for eksempel til et rundt brønnlokk, har steinleggeren et smart triks.

Omkretsen av lokket strekes opp på steinen med kritt. Med en vinkelsliper skjæres det langs oppstrekingen så det blir et lite spor. Steinleggeren holder vinkelsliperen skrått for å få sporet rundt.

Så lager steinleggeren tre snitt. Ett på hver side og ett på tvers, som forbinder de to loddrette. Det gir et lite firkantet stykke, som forsiktig slås av.

For å fjerne den siste delen av hullet, lager han et snitt opp til kanten av halvsirkelen for hver 3 cm, inntil han har nådd hele veien rundt.

Med en meisel slås det nå på de ytterste tappene, som lett brekker av. På de større tappene i midten slås det direkte med sleggen, da det ikke er noen risiko for å treffe den delen av hellen som skal brukes senere.

Til de siste tappene brukes igjen meiselen. Så prøver vi å legge utskjæringen opp til brønnlokket, og som du ser passer hellen perfekt. Dette tipset kan for øvrig brukes til alle slags runde utskjæringer.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake