Glassfilt - legg det pent rundt hjørnet

Her viser eksperten hvordan du lager en helt usynlig skjøt med glassfilt rundt et utvendig hjørne. Lengdene skal ikke brettes rundt hjørnet, men skjøtes direkte på det og slipes på plass.

Husene våre er tilsynelatende i lodd og vater. Men ofte har nøyaktigheten likevel sviktet. Vi ser det ikke til daglig, men når det skal tapetseres med den veldig tynne glassfilten, som avslører alle feil, blir skjevhetene tydelige. Spesielt hvis filten skal legges rundt et utvendig hjørne med et pent resultat.

LES OGSÅ: Slik bruker du glassfilt og glassfiberstrie

Her viser eksperten en metode der han ikke fortsetter lengden rundt hjørnet, men skjøter to lengder direkte på det. Deretter skjærer han ikke, men sliper til filtlengdene så de passer. Det skaper en helt usynlig skjøt, men det krever at hjørnet er skarpt og forsterket med en vinkelskinne.

Første lengde

1

Legg lim på den ene veggsiden, her til høyre for det utadgående hjørnet. Rull på et jevnt lag lim med malerullen.

2

Sett opp første lengde. Venstre side skal enten følge kanten på hjørnet nøyaktig, eller som her stikke ut noen få centimeter fra hjørnet. La limet tørke.

3

Skjær nøyaktig langs kanten med en hobbykniv. Knivbladet skal være friskt og skarpt, ellers fliser det opp filten.

Andre lengde

1

Legg lim på den motsatte veggsiden. Legg på lim til bare et par lengder om gangen. I oppvarmede rom tørker limflaten ganske raskt.

2

Sett opp andre lengde. Den høyre kanten skal stikke noen centimeter ut fra hjørnet. Press lengden inn i limet med plastsparkelen. La hjørnet stå urørt til limet er tørt.

3

Press den utstikkende filtkanten rundt hjørnet i en vinkel på cirka 45 grader. Press mellom tommel- og pekefinger hele veien ned.

Hjørnet slipes

1

Slip hjørnet med en slipekloss og slipepapir, korn 120/180. Dermed fjerner du den overskytende filtstrimmelen. Stryk lett med klossen, uten å presse.

2

Fjern filtstrimmelen fortløpende, samtidig som du fører slipeklossen ned langs hjørnet.

3

Slik! Slipeklossen etterlater et lett avrundet hjørne uten flisete filt. Skjærer du i stedet med kniv, vil det oppstå en veldig skarp og flisete kant.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Tapet og filt