MASKERINGSTEIP

PRESISJON: Maskeringsteip som sitter helt tett og nøyaktig, sikrer helt skarpe kanter – mellom vegg og treverk og mellom to forskjellige farger.

Hvordan brukes maskeringsteip?

Når du skal dekke fotlistene før du skal male vegger, er det en god idé å bruke en teip med minst 35 mm bredde. Da stikker teipen langt utenfor kanten og dekker derfor effektivt mot drypp. Bredere tildekkingspapir med en tynn stripe teip er også en god løsning her.

Når du skal dekke til, er det best å unngå mange korte stykker. De skaper risiko for at det blir små hakk i malingen. Når det er sagt, så er det grenser for hvor lange stykker du kan håndtere. En meter løs teip er greit til å styre. Mer enn det kan fort bli en stor teipfloke.

Redaksjonen anbefaler: Du kan male bedre enn maleren!

Maskeringsteip er også smart til å forsegle skjøtene hvis du dekker gulvet med tildekkingspapp. Også her bruker du en bred variant.

Dette skal du passe på!

Bruk alltid maskeringsteip med UV-filter (typisk blå farge) til utendørs prosjekter. Limet på vanlig maskeringsteip vil raskt “brennes fast” til overflaten og bli vanskelig å fjerne igjen. Innendørs skal vanlig maskeringsteip også fjernes raskest mulig, for å hindre at den river med seg maling når den tas av.

Les også: Spar penger når du kjøper maling

TIPS: Oppmerking

Skal du merke opp glatte flater, for eksempel fliser eller mørke flater, der en blyantstrek er vanskelig å se, er maskeringsteip smart. På teip blir strekene tydelige.

Dimensjoner

Det er mange produsenter av maskeringsteip på markedet, og derfor er det vanskelig å si noe om standardmål. Men felles for maskeringsteip – uansett type – er at den fås på ruller med enten 25 eller 50 meter teip.

Den vanlige hvite/gule teipen fås i mange forskjellige bredder, fra 12 mm og helt opptil 50 mm. Blant spesialutgavene er det færre bredder å velge blant– mellom 19 mm og 38 mm.

Tildekkingspapir og tildekkingsplast med teipkant fås på rull, ofte med 16-17 meter eller med 33 meter, og i breddene 55 cm, 1,4 meter og 2,6-2,7 meter.