Simon malte selv sin egen stue - og fikk et perfekt resultat!

Simon malte selv sin egen stue - og fikk et perfekt resultat!

Da en av Gjør Det Selvs medarbeidere, Simon, fortalte at han skulle male stua hjemme, begynte flere kolleger straks å fortelle om de redselsopplevelsene de hadde hatt med profesjonelle malere.

En hadde leid inn fagfolk til å male ei hytte, med det resultatet at underlaget ikke var blitt gjort skikkelig rent, slik at malingen skallet av og sprakk flere steder. En annen hadde fått en vegg full av ”malingsgardiner”, etter at malerne ikke hadde dratt ut malingen skikkelig.

Begge deler er klassiske feil, som en profesjonell maler ikke skal gjøre. Alle utdannede malere vet selvfølgelig godt hvordan jobben skal utføres i en ideell verden, men ofte har de det travelt, og da kan det en gang iblant gå litt for fort. Det går ut over det ferdige resultat, så rådet Simon fikk var entydig: Mal selv!

Dette får du i vårt malertema

I vårt store malertema viser vi deg hvordan du kan male bedre enn maleren. Du har nemlig massevis av det maleren mangler: tid. Og tid og tålmodighet er helt avgjørende for et perfekt resultat.

  • Slik gjør du rommet klart. Alle hull og sprekker sparkles, slik at underlaget blir helt glatt og jevnt.

  • Velg det riktige maleverktøyet. Pris og kvalitet henger ofte sammen, så bruk litt ekstra penger på verktøy.

  • Mal i felter – vått i vått. Det er viktig hele tiden å male vått i vått, slik at du ikke maler i tørr maling.

  • Mal listverket til slutt. Slipejobben er viktig – ikke minst alle mellomslipingene. Det er de som gjør den store forskjellen og gir en helt glatt flate.
  • Matt eller blankt. Se hvilken maling du skal velge.
  • Virker det smarte maleverktøyet? Vi tester bl.a. hjørnerullen og dobbeltrullen til radiatorrør.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Spar penger på maling!

Vi har alle sammen erfart det: Vi er ferdige med å male, og står igjen med halve (og hele) spann med dyr maling, som vi ikke får bruk for fordi vi har kjøpt for mye. I motsatt tilfelle står vi søndag ettermiddag og mangler akkurat den siste lille skvetten med maling som ferdigstiller prosjektet.

Dette kan du unngå ved å måle opp riktig før du kjøper maling. I denne artikkelen viser vi hvor enkelt det er. Det er den samme formelen uansett om du skal male stuen, uteboden, huset utvendig eller gi terrassen ny trebeskyttelse.

Ja, takk: Jeg vil gjerne se hvordan jeg enklest beregner hvor mye maling jeg skal kjøpe.

VIDEO: Her kan du se laseravstandsmåleren i aksjon: