NYTT denne uken

En kompakt høytrykksvasker, et lekkert infrarødt termometer og en såkalt grønn fugemasse er blant denne ukens spennende nyheter i Gjør Det Selvs store verden!

Hold utendørsarealene rene

Uansett om du skal vaske belegningen, hagemøblene, bilen eller båten, så løser Texas’ nye høytrykksvasker oppgaven. Den kompakte maskinen tar liten plass i redskapsboden, og både lanse, sprøytepistol og såpeholder kan hektes på maskinen. I tillegg kan ledningen rulles opp bak på maskinen, så det ikke er noe som slenger under transport.

Høytrykksslangen er tre meter lang, noe som gir deg masser av bevegelsesfrihet.

Høytrykksvaskeren kan spyle med et trykk på 110 bar, og når det gjelder strålen, kan du veksle mellom en flat 20 graders stråle til mykere rengjøring, en kraftig roterende turbostråle og en punktstråle til ekstra hard rengjøring.

Monterer du den medfølgende skumdysen på lansen, går bilvasken som en lek.

Texas HTR1400 er sett til 1449 kroner.

Ta temperaturen på huset

Ryobi RBIRT08 er et infrarødt termometer, som blant annet kan brukes til å finne temperaturen rundt vinduspartier, i kneloft og rundt vannrør.

Termometeret måler i punktforholdet 1:8, noe som betyr at det fra 8 meters avstand kan måle en overflate på 1 m² illustrert ved 8 laserprikker. Det lille apparatet kan måle temperaturer fra -50 til 550 grader.

Termometeret aktiveres ved å trykke på utløserknappen, og betjeningen er i det hele tatt brukervennlig.

Den tydelige LCD-skjermen gjør det lett å lese av temperaturen.

Prisen er cirka 500 kroner.

Komplett sirkelsag

Med Metabos nye sirkelsag får du det du trenger: en kraftig sag med sikkerhetsbrems, en såle som kan tiltes opptil 50 grader og mulighet for å bruke føringsskinne.

Uansett om du skal kappe terrassebord i lengden eller lage snorrette snitt i store plater, løser Metabos nye sirkelsag oppgaven.

Metabo KS 18 LTX 57 kjører på 18 volt, og supplerer du den med Metabos kraftige batterier på 8 Ah går du neppe tom for strøm i løpet av en vanlig arbeidsdag. Sagbladet er 165 mm i diameter, mens skjæredybden ved henholdsvis 90 og 45 grader er på 57 og 43 mm. Sagen veier 3,8 kg inkludert et batteri på 8,0 Ah, og er dermed enkel å frakte under armen.

Sagen kan “tiltes” og sage i vinkler på opptil 50°.

Vi har sett sagen til 1999 kroner, uten batteri og lader

“Grønn” fugemasse

Dana Lims nye akrylfugemasse er beregnet til innendørs bruk. I tillegg er den Svanemerket, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for skadelige damper fra fugemassen.

Dana Lim Acryl Extra 505 er nyeste skudd på stammen innen “grønne” fugemasser. Massen er Svanemerket, noe som blant annet betyr at den er fri for skadelige ftalater og lever opp til en rekke strenge miljø- og inneklimakrav.

Fugemassen er beregnet til innendørs fuging og tetting av sprekker og hull i listverk, karmer, plateskjøter og skillevegger i tørre rom. Fugemassen krymper kun litt og kan slipes over med lett hånd når den er herdet. Den kan også overmales etter behag.

Vi har sett en patron på 290 ml til 40 kroner.

Maksimal presisjon

Festools nye overfres er ikke bare allsidig og lett å håndtere. Den er også ekstremt nøyaktig.

Festools nye overfres kan brukes til alt fra å lage profiler og noter, til falser og fresing av spor i diverse plater. Fresedybden kan justeres ned til en tiendedel av en millimeter, og det frie utsynet til freseområdet gjør det enkelt å følge med i prosessen.

Hurtigbremsen og restartsbeskyttelsen reduserer risikoen for ulykker, og sponutsugingen gjør det mulig å koble sagen til en arbeidsstøvsuger, slik at du kan unngå sagflis i hele rommet.

Festool OF 1010 REBQ-Plus er sett til 9306 kroner.

SPESIFIKASJONER

  • Effekt: 1010 watt
  • Maks. fresedybde: 55 mm
  • Strøm: kabel
  • Vekt: 3 kg

    Akkurat nå leser andre ...