Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

De fleste hus er utstyrt med vindskier. Det er de bordene som avslutter taket i gavlen, og som beskytter endene på taklektene mot vær og vind. Oppå vindskiene ligger det som oftest et isbord eller et beslag, hvis taksteinene da ikke fortsetter utover kanten på vindskiene, og hindrer vann i å renne ned på baksiden av dem. Skjer det likevel at det renner inn regnvann bak vindskien, fordi isbordet er utett, kan det få kjedelige konsekvenser.

Endeveden på taklektene kan begynne å råtne i løpet av få måneder, og gesimsbordene på undersiden kan også skades. Men det er kronglete å reparere vindskier og dekkbord. Ofte er det mange meter ned fra toppen av taket, og skal du skifte vindskier, krever det gjerne bruk av stillas og fallsikring.

Det er derfor du skal lage en langtidsholdbar løsning, som den vi viser her: vindskier som er beskyttet av fibersementbord, både på yttersiden og oppå.

De tynne fibersementbordene som settes på vindskiene kan nemlig motstå selv det barskeste været i årevis. De skal ikke engang males før tidligst om mange, mange år. Dermed er den viste reparasjonen en engangsinvestering. Når fallsikringen er pakket vekk og stillaset levert til utleieren, kan du lene deg tilbake og nyte synet i årevis.

LES OGSÅ: Slik skifter du vindskier!