Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Reparer sprekken i takpappen

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Har du et takpapptak, kan det være lurt å jevnlig sjekke om det har oppstått sprekker.

Har du et takpapptak, kan det være lurt å jevnlig sjekke om det har oppstått sprekker.På dette taket er det en sprekk i en av skjøtene. Fagmannen starter med å varme opp den eksisterende takpappen med en gassbrenner. Dermed fordamper det vann som er i sprekken.

Overflaten må være helt tørr og fri for smuss før du tetter sprekken. Det legges så et stykke overlagspapp oppå sprekken, og det skjæres til så pappen dekker minst 10 cm ut til alle sider fra sprekken. Øverst skjærer taktekkeren av hjørnene for å få et kileformet stykke papp.

På den måten unngår man at vannet samles på overkanten av reparasjonen. Nå løfter fagmannen den ene siden av lappen og varmer opp både den eksisterende takpappen og den nye lappen ved å rolig bevege flammen opp og ned langs reparasjonen.

Deretter gjentas det samme på den andre siden. Når pappen trykkes ned til taket, skal den være så varm at det klemmes ut litt varm asfalt. Det siste stykket som sveises kan med fordel holdes oppe med en hobbykniv eller en annen gjenstand.

Slik kan man varme pappen på hele dens overflate. Når det sveises, må det gjøres skiftevis på små områder. Det er aldri noen fordel å varme opp hele lappen og sette den på med det samme. Så er sprekken blitt tettet, og taket er tett igjen.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Reparer sprekken i takpappen
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake