Slik lapper du hull i takbelegget

Det er irriterende hvis vannet drypper inn på grunn av hull i takbelegget. Verre er det enda med råte i konstruksjonen, så hele taket må skiftes. Spar deg for fremtidige problemer, og fiks hullet før det utvikler seg. Et hull i et tak med takbelegg, lappes med takmasse og en glassfiberduk.

1. Rengjør området rundt skaden

Bruk først en stålbørste for å ta det grove, deretter en myk børste til det fine. Du skal rengjøre minst 15 cm rundt hele skaden. Det sikrer at takmassen kan hefte ordentlig fast.

2. Smør takmasse på taket

Smør takmasse på taket i et godt, tykt lag. Det er viktig at du rører gjennom den grundig først, fordi du ellers risikerer kun å smøre på løsemiddelet. Bruk en stor pensel, og smør på takmassen i et område som er litt større enn den duken som skal legges på.

Glassfiberduken kan klippes til med en saks. Den skal være litt mindre enn området med takmasse.

3. Legg ned duken i takmassen

Klipp den først til i et passende stykke. Det er viktig at du glatter ut duken, slik at den ligger helt plant med taket. Du skal unngå at det blir luftlommer.

4. Trykk duken fast i takmassen med penselen

Sørg for å glatte duken helt ut. Begynn rundt i kanten, slik at den ligger godt fast. Smør så et nytt lag med takmasse over hele området.

Takmassen skal drysses med skifergranulat, som skal dekke hele området.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Alt om takbelegg

5. Strø ut skifergranulat over all takmassen

Heller litt for mye enn litt for lite. Det overskytende børstes vekk dagen etter. Skifergranulatet beskytter mot solen, så ikke unnlat å legge det på. Får du ikke tak i granulat, kan du rense takrennene, og samle opp derfra.

    Akkurat nå leser andre ...