Slik lapper du hull i takbelegget

Et hull i takbelegget skal straks repareres. I verste fall kan hullet skape råte i konstruksjonen, og taket må skiftes. Spar deg for fremtidige problemer – fiks det nå!

Det er irriterende hvis vannet drypper inn på grunn av hull i takbelegget. Verre er det enda med råte i konstruksjonen, så hele taket må skiftes. Spar deg for fremtidige problemer, og fiks hullet før det utvikler seg. Et hull i et tak med takbelegg, lappes med takmasse og en glassfiberduk.

1

Rengjør området rundt skaden

Bruk først en stålbørste for å ta det grove, deretter en myk børste til det fine. Du skal rengjøre minst 15 cm rundt hele skaden. Det sikrer at takmassen kan hefte ordentlig fast.

2

Smør takmasse på taket

Smør takmasse på taket i et godt, tykt lag. Det er viktig at du rører gjennom den grundig først, fordi du ellers risikerer kun å smøre på løsemiddelet. Bruk en stor pensel, og smør på takmassen i et område som er litt større enn den duken som skal legges på.

Glassfiberduken kan klippes til med en saks. Den skal være litt mindre enn området med takmasse.

3

Legg ned duken i takmassen

Klipp den først til i et passende stykke. Det er viktig at du glatter ut duken, slik at den ligger helt plant med taket. Du skal unngå at det blir luftlommer.

4

Trykk duken fast i takmassen med penselen

Sørg for å glatte duken helt ut. Begynn rundt i kanten, slik at den ligger godt fast. Smør så et nytt lag med takmasse over hele området.

Takmassen skal drysses med skifergranulat, som skal dekke hele området.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Alt om takbelegg

5

Strø ut skifergranulat over all takmassen

Heller litt for mye enn litt for lite. Det overskytende børstes vekk dagen etter. Skifergranulatet beskytter mot solen, så ikke unnlat å legge det på. Får du ikke tak i granulat, kan du rense takrennene, og samle opp derfra.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Takbelegg