Lim på takpappen

Vil du unngå å bruke en gassbrenner, kan du bruke en spesiell takpapp, også kalt topsafe, hvor skjøtene bare trykkes sammen.

Ettlags-taktekkingen kan benyttes på tak som helt ny belegning eller oppå allerede eksisterende takpapp. Er det allerede et eksisterende lag papp, kan man gå helt ned til en takhelling på 3 grader.

Denne type takpapp kan også legges på tak med 3 graders fall uten underlagspapp. Fagmannen starter med å rulle takpappen fra toppen av mønet og ned. Pappen skjæres av så den er et par centimeter for lang.

Langs den ene siden av takpappen er det et selvklebende lim, som er dekket med folie. Folien trekkes av, og det spikres opp langs hele strimmelen. Det må alltid krysspikres med en avstand på ca. 6 cm mellom hver spiker.

Nå kan neste strimmel takpapp rulles på. Fagmannen sørger for å legge takpappen slik at den nye lengden dekker limkanten på den første lengden. Så gjentas den samme prosedyren, hvor avrivningsfolien fjernes og det spikres langs hele siden.

Når den andre lengden takpapp er spikret fast, fjernes avrivningsfolien som sitter på undersiden av den andre takpappen. På den måten limes de to strimlene sammen, så skjøten blir helt tett.

Fagmannen trår godt til overalt på overlappet, for at limet skal hefte godt.For lettere å kunne skjære pappen varmer fagmannen opp takpappkniven sin med en gassbrenner.

Nå kan han lett skjære langs kanten av taket og fjerne den overskytende pappen. Takpappen skal så festes ved takkoten. Her brukes det et taklig, som påføres i noen striper på både tak og takpapp.

Pappen trykkes ned mot taket, og i løpet av noen få sekunder sitter pappen urokkelig fast. Skal du legge et takpapptak, er topsafe et godt alternativ, hvis du ikke vil jobbe med gassbrenner.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Takbelegg