Trenger jeg to lag takbelegg?

Spørsmål

Kan jeg nøye meg med ett lag takbelegg, eller må det to til?

Svar

Skal du ha takbelegg som det primære takbelegget ditt, er en løsning med to lag den mest solide. Lagene er ikke like, og kombinasjonen av under- og overbelegg gir et veldig solid resultat.

Det betyr at du skal legge et lag underbelegg, som er helt tett og bestrødd med fin sand, og deretter et lag overbelegg som er dekket med skifergranulat, som er meget motstandsdyktig. Til sammen er lagene helt tette og holder lenge.

Det finnes også gode takbelegg som fungerer godt i ett enkelt lag. Men vurderer du det, fordi du tror at to lag belegg blir dobbelt arbeid, så er ikke det helt riktig, for det skal likevel bare lages ett sett med inndekkinger, forkantbord, vindskier og annet, og du skal også bare forberede jobben én gang.

Bor du i spesielt værutsatte områder og ønsker takbelegg på taket, anbefaler vi absolutt en tolags løsning, som selges som et system fra produsentene

100 prosent gjenbrukbart

Takbelegg er laget av en kombinasjon av bitumen, gummi og polyesterfibre, og kan gjenbrukes til blant annet asfaltproduksjon.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Takbelegg