Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Reparer skjøten på takrennen

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Takrenner påvirkes mye av varme og kulde, og derfor skjer det ofte at de blir utette i skjøtene, slik tilfellet er her. Men det er raskt og enkelt å reparere.

Alt du trenger å bruke er et lite stykke av samme type takrenne. Her sages det av et stykke på ca. 5 cm med en baufil. Det er smart å skrape sagsnittet rent med for eksempel en hobbykniv.

Nå klippes vulsten av med for eksempel en platesaks. Alternativt kan du også sage den av med baufilen. Fagmannen kontrollerer at stykket passer i den utette takrennen.

Sørg for at takrennen er helt tørr og ren der hvor den skal lappes. Det må smøres på et spesielt takrennelim langs kanten av lappen hele veien rundt. Takrennelim fås til både til plast-, metall- og zinktakrenner.

Sett lappen på plass og press den godt ned i takrennen. Limet må tørke i ca. 6 timer. Samme reparasjonsmetode kan selvfølgelig også brukes hvis det er blitt et hull i takrennen.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake