Takrennene dine er i ferd med å bli overarbeidet. Ikke bare har total nedbørsmengde steget jevnt de siste drøyt hundre årene, men været har også blitt mer ekstremt. Voldsomme skybrudd er blitt en stadig tilbakevendende utfordring for takrenner og nedløpsrør, og flere av oss har innsett at takrennene våre ikke henger med på nedbørsmengden i perioder.

Vedlikehold lønner seg

Når det skjer, og vannet renner over, kan det føre til kostbare fuktskader på husene våre. Heldigvis er dette et problem du kan gjøre noe med, uten at det koster det store.

Selv om du i verste fall kan bli nødt til å skifte takrenner og få gravd opp til et nytt avløp, kan du ofte klare deg med mindre.

I første omgang å holde rennene i god form. Er ikke det nok, kan løsningen være å legge nye renner i de gamle krokene – eller å flytte nedløpsrøret.

Skift til et større system

Skal du likevel skifte takrenner, er det kanskje smart å gå opp en størrelse, selv om det krever nye rennekroker. Selv om takrenner i størrelse 11 kun er 1 cm bredere enn størrelse 10, tåler de nesten femti prosent mer vann

Last ned hele artikkelen, og se hvordan du:

  1. Holder renner, rør og nedløp i god stand.
  2. Setter en ny takrenne i gamle rennekroker.
  3. Flytter nedløpene, eller lager flere nedløp.
  4. Skifter ut takrennen med et større system.