Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Når våren endelig kommer, kan det være en trist opplevelse å se igjen treterrassen, som har ligget i dvale hele vinteren. Ofte vil den flekkvis være grønn av alger og for øvrig være hardt medtatt av vinterens barske vær.

Men fortvil ikke. Tre er et takknemlig materiale. Med riktig innsats kan terrassen bli flott igjen, og til og med rustet til enda en tøff sesong med harde påvirkninger fra vær og vind.

LES OGSÅ: SLIK renser du terrassen best

Her viser vi hvordan du renser terrassen grundig med terrasserens, og etterfølgende behandler den med en olje spesielt beregnet for trykkimpregnerte treterrasser. Er terrassen laget av andre tresorter enn trykkimpregnert furu, er fremgangsmåten i forbindelse med rensingen den samme, men sluttbehandlingen kan være en annen.

Det kan du få vite mer om hos fargehandleren. Produsenten av terrassebordene har ofte også et tips til hvilken type beskyttelse som egner seg best på bordene du har kjøpt.

Vi bruker en klassisk terpentinbasert olje, som har den fordelen at den også kan påføres ved lave temperaturer. Til og med i kuldegrader hvis bare treet er tørt. Om du velger olje eller vannbasert beskyttelse til terrassen, er i stor grad et spørsmål om tro og preferanser.

Noen vil påstå at en klassisk oljebehandling er det aller beste for terrassegulvet, mens andre vil påstå at vannbaserte produkter holder bedre – til slutt er valget ditt. Uansett hva du velger, så blir sluttresultatet og holdbarheten aldri bedre enn det forarbeidet du har gjort.

Det er derfor du skal være omhyggelig med rensingen og med å la treet tørke godt før du påfører trebeskyttelsen. God fornøyelse – dette er arbeid du har igjen for.