Terrasse

Uansett om du vil planlegge, bygge eller vedlikeholde en terrasse, har vi mye håndverkerkunnskap på lager. Her kan du finne massevis av byggeveiledninger, artikler som hjelper deg med å planlegge prosjektet, og ikke minst mange gode tips og råd til vedlikehold. God fornøyelse!

  Før du setter i gang
  Alle artikler om om treterrasser

  Bygg terrassen selv

  Du kan selvfølgelig bygge en flott terrasse selv! En terrasse er deilig å gå på med bare føtter og er innbydende til familietreff utendørs. I våre byggeveiledninger til terrasse, guider vi deg trinn for trinn til hvordan du selv kan bygge din egen terrasse.

  Terrasse inspirasjon - få inspirasjon før du skal bygge

  En terrasse er ikke bare en terrasse. De kan lages i mange forskjellige størrelser, former og materialer. Så før du velger hvordan din nye terrasse skal se ut, er det en god ide å finne inspirasjon til terrasse på disse sidene.

  Vi har gjennom tiden bygget mange typer terrasser i forskjellige konstruksjoner, prisklasser og materialer. Du finner alle sammen på disse sidene.

  Pris på terrasse - du bestemmer den faktisk selv!

  Forskjellige typer terrasser varierer veldig i pris. Prisen på en terrasse avhenger naturligvis av størrelse og materialvalg. Men det er som alltid mye penger å spare ved å gjøre tingene selv. Og med den riktige veiledningen, kan du selv legge en solid terrasse til en fornuftig pris.

  Hvilket tre skal du velge til din terrasse?

  Det finnes mange forskjellige typer tre du kan bruke til terrassen din. Ofte skjelner man mellom hardt tre og mykt tre. De harde tresortene er blant annet teak og eik, som gir terrassen et eksklusivt preg. De myke tresortene er blant annet de populære typene lerk og furu.

  • Spesielt med mykt tre

   Terrasser skal rengjøres jevnlig, fordi det vil gro alger på overflaten. Mange velger å spyle bordene med en høytrykksspyler, men ingen myke tresorter har godt av å bli renset med høyt trykk. En hageslange – gjerne med trykk på strålen – er mer skånsom.

  • Spesielt med hardt tre

   Hardt tre sliter mye på verktøyet du bruker. Skal du bygge en større terrasse, kan det sløve tennene på både håndsagen og sagbladene til elektrisk verktøy. Det er også en fordel å jobbe med to skrumaskiner: En maskin til å forbore med og en til å skru med. Det er mest effektivt.

  Velg terrassebord til terrassen

  Det er mange terrassebord å velge mellom når du skal legge ny terrasse. I denne artikkelen gir vi deg den totale oversikten over de forskjellige sortene av tre du kan velge mellom som terrassebord: Terrassebord - hvilket tre er best ?

  Terrassens konstruksjon

  Terrassens oppbygging og konstruksjon er absolutt ikke likegyldig. Så selv om ingen faktisk kan se hvordan det ser ut under terrassen din når den først er ferdig, er det ekstremt viktig at du har laget en solid konstruksjon under en terrasse. Det finnes mange metoder som hjelper deg å lage en solid konstruksjon under en terrasse, avhengig av hvilken bunn du bygger den på. Det kan du lese mer om i denne artikkelen: Terrassens konstruksjon - bygg en solid bunn under terrassen

  Vedlikehold av terrassen

  En terrasse skal vedlikeholdes. Er den trykkimpregnert, skal du gi den grunningsolje og en laserende trebeskyttelse. Heldekkende vil skalle av og kreve årlig oppmaling. ThermoWood leveres ferdig grunnet, men bør på et tidspunkt oljes eller males med en laserende trebeskyttelse. Heller ikke ThermoWood bør få heldekkende trebeskyttelse. Teak skal du bare la være, det blir sølvgrått. Du kan også såpeskure bordene, slik at de nesten blir hvite. Eller du kan olje dem, slik at de beholder den røde gløden i mange år.

  Bygg terrasse oppå stein

  Har du blitt lei av steinterrassen din, eller er du bare misunnelig på naboens nye terrasse? Da kan du relativt enkelt bygge en ny, flott terrasse oppå de gamle steinene. I denne artikkelen viser vi deg tre forskjellige metoder til å bygge en terrasse oppå de gamle steinene: Bygg en terrasse på steiner - tre gode tips

  Side 1 / 3