Kan markisebeslag virkelig monteres rett på veggen?

Spørsmål

Jeg har kjøpt en liten markise til terrassen, som skal monteres på to store beslag. Men kan det virkelig stemme at beslagene bare skal skrus fast direkte på veggen?

Svar

Det er et godt spørsmål. Vi har sett monteringsveiledninger som viser at du bare skal skru de store beslagene rett på veggen, uansett om det er snakk om tre- eller murvegger.

Vi mener imidlertid at det er fornuftig først å montere en svill på tvers av veggen og deretter spenne fast beslagene på den. Årsaken er at en markise nesten fungerer som et stort seil, og når vinden virkelig griper tak i den, så vil en veggsvill bidra til å fordele belastningen over et større veggstykke, som dermed vil bli svekket mindre over tid enn noen enkelte punkter på veggen.

Det er samtidig viktig at du forankrer svillen solid. Hvis den monteres på en trevegg, så er det viktig at du finner ut hvor stenderne skjuler seg bak kledningen, slik at du kan montere svillen direkte i dem, og ikke bare i kledningen.

Vi sier ikke at monteringsveiledninger som viser at du kan sette beslagene rett på veggen er feil. Men dette er et eksempel på hvor det kan være smart å lage en enkel forsterkning.

LES OGSÅ: Overbygd terrasse - inspirasjon og veiledning

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Overbygd terrasse