Overbygd terrasse

Et takoverbygg øker bruksverdien på terrassen din. I tillegg er det verken dyrt eller vanskelig å bygge. På denne siden får du oppskriftene på en masse lekre takoverbygg, samt all den støtten og byggehjelpen du trenger.

  Alle artikler om overbygde terrasser

  Bygg en overbygd terrasse

  Hvordan bygger du enoverbygd terrasse? Det svaret får du på denne siden, der vi har samlet en masse veiledninger til hvordan du bygger en overbygd terrasse i tre. Et terrassetak gir deg et ekstra rom, og det beskytter folk og hagemøbler mot både sol og regn.

  Uansett hvilken trekonstruksjon du velger, viser vi deg trinn for trinn hvordan stolper, skråstivere, overliggere, sperrer og sviller kappes til i riktige lengder og monteres – samt hvordan du får laget selve taket, slik at det tåler både regn, snø og vind – og får den riktige hellingen vekk fra huset. Følg byggeveiledningene våre her. Da er du helt sikker på at du får en solid, overbygd terrasse.

  Stolper til overbygd terrasse

  Uansett om du velger luksusutgaven med materialer av for eksempel sibirsk lerk, eller en overbygd terrasse av rimeligere trykkimpregnerte materialer, kan du bygge en lekker overbygd terrasse.

  Størrelsen på terrassen avgjør hvor mange stolper taket skal støttes på. Du kan for eksempel velge å grave ned stolpene og støpe dem fast. Det gir en stabil konstruksjon. Du kan også sette stolpene på stolpesko, men da må du huske å avstive konstruksjonen – for eksempel ved å sette skråstivere i toppen av bjelkene. Se hvordan det gjøres i artiklene våre om overbygde terrasser.

  Valg av terrassetak til overbygd terrasse

  Når du skal velge terrassetak, har du mange muligheter, avhengig av pris og ambisjonsnivå. Du kan for eksempel velge en tradisjonell og billig løsning med trapesplater. Vil du derimot ha en overbygd terrasse med fritt utsyn til himmelen, så er et gjennomsiktig glasstak kanskje noe for deg. Du kan også velge å lage terrassetaket på en overbygd terrasse av gjennomsiktige polykarbonatplater. De er enklere å jobbe med enn glass. I tillegg er de lette å vedlikeholde, fordi de renser seg selv når regnvannet renner nedover dem.