Lesernes beste ideer: Få mer ut av terrassen

Savner du en smart en putekasse, en sandkasse eller kanskje en flyttbar hjemmebar på terrassen? Gjør Det Selvs lesere er fulle av gode ideer til terrassen!

Oppbevaring under terrassen

Det er mye plass til oppbevaring under gulvet på terrassen.

1. Smart oppbevaring under terrassegulvet

"Jeg synes at ideen til min kone, om å ha oppbevaring under terrassegulvet, er strålende. Nå håper jeg andre kan få like stor glede av ideen som vi har hatt.

Vi har en overdekket terrasse i forlengelse av huset. Terrassen er i nivå med døråpningen. Det betyr at terrassen er hevet et stykke over bakken, slik at det er et stort hulrom under gulvbordene. Derfor var det opplagt å utnytte plassen til oppbevaring.

Jeg sagde over gulvbordene og satte dem sammen på baksiden med tverrgående bord, slik at de kan brukes som lemmer. De er hengslet i den ene siden og hviler på tverrgående lekter i sidene, slik at lemmene er understøttet når vi går på dem.

Det er i alt tre rom under gulvet, med oppbevaringskasser som hviler på tverrgående lekter og kan løftes opp. Lemmene hviler på tverrgående lekter. Da er de understøttet når de er lukket, og du kan gå på gulvet.L.E."

Oppbevaring under terrassen

Et diskret hull i gulvplanken gjør jobben som håndtak, slik at lemmen kan åpnes.

2. Putekasser med flere funksjoner

"Det kan være et problem å finne oppbevaringsplass til putene på terrassen. Putekassene som kjøpes ferdige har ofte ikke tilstrekkelig med plass, og de er gjerne for høye til å sitte på.

Derfor har jeg bygget to selv, som har stor plass. Samtidig er kassene såpass lave at de er behagelige å sitte på.

TRINN FOR TRINN: Bygg en putekasse i toppklasse

Putekassene er cirka 50 x 150 cm, bygget av kryssfinér. Under lokket i forkant av kassene, har jeg montert en gummilist. Den skaper en sprekk mellom lokket og kassen, slik at det kan komme inn luft for å unngå kondens. Hvis det likevel skulle komme inn fukt, har jeg bygget en “rist” av lister i bunnen. De løfter putene så det blir luft under dem.

Lokket dekker ikke hele kassen, men er hengslet på et fastmontert bord bakerst, slik at ryggstøtten har noe å stå på. J.J."

Terrasse putekasse

To putekasser med god plass til oppbevaring – som kan brukes til mer enn bare det.

Terrasse putekasse

Putekassene brukes som benker. Ryggstøttene gjør sitteplassene komfortable.

Terrasse putekasse

Ryggstøttene kan legges ned i forlengelse av benkene, til en utendørs soveplass for barna. Derfor har de bein på baksiden, som foldes ut når de legges ned.

3. Mobile “vogner” til blomster

"Da jeg bygde terrasse, fikk jeg en del materialer til overs. Av disse har jeg bygget et par små, mobile vogner, som jeg kan ha blomsterpotter på.

BYGG SELV: Høybed på terrassen

Potter med litt størrelse blir fort tunge, og vanskelige å flytte. Det er ikke noe problem nå, når de kan flyttes rundt på blomstervogner med hjul.

Hver vogn består av tre bord som er satt fast til to tverrstivere på undersiden. Til hver tverrstiver er det montert to hjul.

På oversiden er det laget et lite “repos”, også av tre bord, men i halv størrelse. Dette gjør at blomstene kommer til å stå i forskjellige høyder, slik de tar seg best ut. Vognene er skrudd sammen med med syrefaste skruer. S.S."

Terrasse mobil vogn blomster

De mobile vognene er lette å flytte rundt, samtidig som det er fint med blomster i forskjellig nivå.

4. Flyttbar bar til terrassen

"Jeg har bygget en kombinert bardisk og utekjøkken til terrassen. Bardisken står på hjul, slik at den er enkel å flytte rundt på – til sol eller skygge, alt etter behov.

INSPIRASJON: 3 flotte møbler til terrassen

Bordplaten er laget av en forskalingsplate, som er vannfast. Den stikker litt ut, over dørene under, slik at de er litt beskyttet mot regnvann.

Dørene er praktiske, og montert med et beslag. Dermed kan de låses, og vi kan oppbevare ting i rommet under bordplaten uten å være redd for at de skal bli stjålet.

I sidene på bardisken har jeg montert lange håndtak. Opprinnelig stammer de fra et kjøleskap. Håndtakene er fine å gripe tak i når vi skal flytte rundt på baren.

Nederst på bakveggen har vi satt opp et større beslag. Det kan brukes til fotstøtte for de som sitter på barstolene ved disken. N.W."

Flyttbar bar terrasse

Det skaper hygge med en bardisk og et par barstoler på terrassen.

Flyttbar bar terrasse

Det er montert et beslag på dørene, slik at rommet under bordplaten kan låses med en hengelås.

5. Trapp med skjult rom til puter

"I forlengelsen av huset vårt har jeg bygd en treterrasse. Det er nivåforskjell mellom bakken og terrassen. Derfor måtte jeg ha en trapp. Under den fant jeg ut at det kunne være smart å oppbevare putene til utemøblene, for de hadde vi ikke plass til noe annet sted.

Jeg har bygget trappen slik at det ene trinnet kan vippes opp. Trinnet er helt enkelt montert på hengsler, slik at det bare er å løfte opp. Dermed har vi fått tilgang til det store hulrommet som er under trappen – med mer enn nok plass til alle putene til utemøblene våre.

Når putene tas ut, settes en kloss i spenn, slik at trappetrinnet holdes oppe.

Vi har allerede blitt glad i den ekstra oppbevaringsplassen, både fordi den er “skjult” og sentralt plassert på terrassen. Det er likevel en god idé å ta inn putene om vinteren. P.G."

Putekasse trapp terrasse

Trinnet kan vippes opp, slik at det er plass til puter i hulrommet under.

Putekasse trapp terrasse

Når trinnet er slått ned, er det bare en helt vanlig trapp.

6. Terrasse med sandkasse

"Da jeg skulle lage en ny steinterrasse, bygget jeg en med innebygget sandkasse, slik at jeg slapp å ha den et annet sted i hagen.

Jeg lagde bare et hull i steinbelegningen, med heller på høykant rundt kanten. Da ble hullet tett i sidene og kunne fylles med sand.

Det er lokk til sandkassen. Dermed kan den lukkes når den ikke er i bruk. Lokket er laget av terrassebord som hviler på en treramme rundt kanten av sandkassen.

Rammen er tilpasset slik at lokket flukter med steinbelegningen. M.L."

Terrasse sandkasse

Sandkassen måler 80 x 120 cm. De to ytterste bordene er fastmontert til trerammen i kanten.

Terrasse sandkasse

Sandkassens lokk er bygget av terrassebord, som flukter med hellene.

Terrasse sandkasse

Bordene er festet til to tverrstivere i hver side av sandkassens lokk.

7. Flott gjerde rammer inn terrassen

"Vi hadde nettopp anlagt en ny terrasse, som skulle omkranses av et gjerde. Gjerdet valgte jeg å lage selv – helt fra bunnen av – slik at vi fikk det akkurat som vi ville ha det.

Gjerdet er laget av 48 x 48 mm sibirsk lerk som moduler. Hver modul består av to rammer – en stor og en mindre – som er satt sammen ved hjelp av små biter av aluminiumsrør.

Det er også den måten modulene er montert til stolpene på. I den minste rammen har jeg satt armeringsnett for å gjøre gjerdet “lukket”, men likevel luftig.

Armeringsnettet er skåret til så det sitter diagonalt i rammen. Det krever litt presisjon når det skal bores ut til armeringsnettet, men det er verdt jobben, fordi vi har fått et gjerde som ingen andre har. Det er montert en aluminiumstopp på stolpene for å lede bort vann. M.W."

Terrasse gjerde

Gjerdet er bygget i moduler. De er tilpasset i lengden, slik at det går opp med tre moduler på langsiden av terrassen.

Terrasse gjerde

Gjerdemodulene er montert til stolpene med korte stykker aluminiumsrør, som det er boret ut til i både moduler og stolper.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Uteplass