5 smarte verktøy til terrassen

Nesten uansett hvilket gjør det selv-prosjekt du kaster deg over, så finnes det en rekke smarte spesialverktøy, som gjør jobben enklere og morsommere. Og terrassebygging er selvsagt ikke noe unntak. Her har vi samlet fem av våre favoritter.

1. Perfekt avslutning:

Den enkleste metoden for å få en jevn og pen avslutning på terrassen, er ved å kappe alle bordene samtidig etter at de er lagt. Det krever en sirkelsag eller en dykksag, som kan brukes sammen med en føringsskinne. På bildet bruker vi Festool TS 55 REBQ, men det finnes også billigere alternativer.

Sett til 9156 kroner

2. Helt rette bord

Bygger du med terrassebord i tre, kan det ikke unngås at enkelte bord er litt skjeve. Dextor Powerhand kan holde bordene på plass, mens du har begge hender ledig til å jobbe med. Avstanden kan styres helt nøyaktig ved hjelp av en skrumaskin.

Pris er cirka 1700 kroner

3. Skjulte skruer

Med Essve HDS er du sikker på at skruene både sitter skjult og perfekt plassert hver gang. Skruene skrus inn i siden på terrassebordene, og tangen sikrer den rette vinkelen.

Sett til 995 kroner + 699 kroner for 250 skruer

4. Bygg i vater

Sirkellaserens vannrette markering gjør det enkelt å nivellere en terrasse i vater. Bosch GLL 3-80 er en tidligere Gjør Det Selv-testvinner med en god balanse mellom pris og kvalitet. Likevel kan markeringen være vanskelig å se i dagslys. Jobben klares derfor best mens mørket faller på.

Sett til 3272 kroner

5. To bor i ett

Det er ingen grunn til først å forbore og deretter bore ut til proppene med et sylinderbor. CMT 515A klarer nemlig begge oppgaver i én arbeidsgang. Trinnforsenkerboret finnes for 4, 5 eller 6 mm bor med utfresing til propper på 12, 14 eller 15 mm.

Sett til 870 kroner

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Terrasse