Smarte kiler til terrassen - enkelt og stabilt!

Med smarte kiler til oppklossing, er det enkelt å rette opp den kommende terrassen din: Det finnes plastkiler som dekker behovet ditt – uansett om du bare skal rette opp noen få millimeter, eller om underlaget til terrassen er urimelig ujevnt.

Plastkiler er ingen ny oppfinnelse. Men nå har Knudsen Kilen utviklet dem videre ved å supplere kilene med smarte klosser, og pakke alt i et eget terrassesystem. Dermed kan du kjøpe et ferdig sett til terrassebygging på ujevne underlag.

Mens vanlige kiler tross alt har sine begrensninger i forhold til høyden, kan du med terrassesystemet og de ekstra forhøyerne bygge en helt plan terrasse, også selv om du har ujevnheter helt opptil nesten 290 millimeter.

Som en siste detalj, er kilene i terrassesystemet farget svarte, slik at de ikke lyser opp og trekker til seg oppmerksomhet mellom terrassebordene, i motsetning til hva gule eller oransje kiler risikerer å gjøre.

Fleksibelt fra 2,7 til 28,7 centimeter

Kile

Hvis du kun skal løfte litt, bruker du den klassiske kilen, bare i en svart utgave. Fargen gjør den nesten usynlig under terrassebordene. Det skal alltid brukes to kiler oppå hverandre.

Terrassesett

Ved større behov for å rette opp skjevheter enn kilene kan klare, kan du bruke et terrassesett. En terrassesåle, en bunnkile og en toppkile gir deg muligheten til å forhøye fra 52 til 112 millimeter. Sålen beskytter underlaget hvis du bygger oppå takbelegg, for eksempel en takterrasse.

Forhøyer

Vil du enda høyere opp, kan du bruke en eller flere terrasseforhøyere under terrassesettet. Forhøyeren er 3,5 cm, og du kan bruke opptil fem forhøyere sammen. Med fem forhøyere og et terrassesett bygger du opptil 287 mm.

Slik klosses terrassen opp

Det kreves forholdsvis mange oppklossinger for å understøtte et skjelett av tilfarere. I tillegg må underlaget være stabilt. Det kan for eksempel være en gammel steinbelegning, fast grunn eller et stampet bærelag av grus.

Tilfarerne bør være trykkimpregnerte og minimum 48 x 73 mm. Oppklossin- gene bør sitte som på tegningen, og tilfarerne skal skrus fast til kilene. Enten loddrett ned gjennom tilfareren, eller med en skråskrue i siden.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Terrasse