Porebetong

OPPLAGT TIL GJØR DET SELV-ARBEID: Porebetong er lett å bearbeide, enkelt å bygge med og kan brukes til en mengde oppgaver – alt fra små reoler til store skillevegger.

TIPS: Avslutninger På steder med liten plass, for eksempel ved den siste blokken i en vegg, kan du dele blokken diagonalt og sette den på i to omganger.

Sterke kanter

Porebetongplater er robuste – men ikke når det gjelder kantene. Uten beskyttelse kommer utsatte kanter raskt til å se ramponerte ut.

Det finnes flere veier til sterke kanter, og felles for dem alle er at porebetongplatene etterpå skal sparkles, pusses eller males.

På bildene vises fire velegnede muligheter: Multiflexteipen og gipshjørnebeskytteren er fine å bruke til reparasjon av allerede ødelagte kanter. De to andre, hjørnejernet og pusshjørneprofilen, er opplagte til nybygde hjørner, før du sparkler og maler porebetongen.

To trinn: Klar til etterbehandling

Overflaten skal primes eller forvannes for å hindre at betongen suger væsken ut av limet eller sparkelmassen. Primeren danner en hinne, mens forvanningen bare metter overflaten. Priming er ideelt før sparkling. Til fliser og puss kan du nøye deg med forvanning. Er det større ujevnheter i overflaten, skal den slipes glatt før du primer eller forvanner.