Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Det er enkelt å henge opp ting på en vegg med gips på kryssfinér, men det er også enklere å bygge den, særlig når gipsen skrus på.

Det er enkelt å henge opp ting på en vegg med gips på kryssfinér, men det er også enklere å bygge den, særlig når gipsen skrus på.

På overflaten ser den ut som enhver annen vegg, men den er mye enklere å henge opp ting på, enn en ren gipsvegg.I tillegg har vi på flere måter gjort den enkel å bygge. Det skyldes at vi bygger med to vidt forskjellige plater, og utnytter begge platenes sterke sider.

Den ytterste platen er en gipsplate. Gips er uovertruffent når du vil bygge en glatt vegg. Gips er enkelt å sparkle og male helt glatt. Gips sprekker ikke, og det er brannhemmende.

Bak den har vi en kryssfinérplate. Da kan du uten videre henge opp bilder og lette hyller uten å bruke plugger. Skal du henge opp noe tungt, får plugger urokkelig feste i kryssfinéren.

Oppheng - lette og tunge ting
Lett oppheng Lette ting henger du opp uten videre. Henger du opp lette ting på veggen, blir det ikke enklere: Du setter bare en skrue eller en spiker i veggen, akkurat der det passer.
Tungt oppheng Tunge ting gir du en plugg. Tunge oppheng får enorm styrke når platepluggen griper tak på baksiden av kryssfinérplaten. Her kan du også sette den akkurat der det passer deg.

Hent hele artikkelen og få en detaljert byggeveiledning til hvordan du bygger en forsterket gipsvegg.