Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

7 små grep - stor forskjell

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Den riktige oppstrekingen før du sager. Å presse listene på plass før du monterer dem ... Ofte er det små detaljer i prosessen som gjør at listene blir ekstra flotte å se på. Her får du sju små triks med stor effekt.

7 små grep - stor forskjell

Trykk listene på plass

Er gulvet litt skjevt, vil listene gape litt når du setter dem fast. Dette kan du ofte unngå ved å presse listene på plass. Legg et bord på over kanten av listen, og press med hele din vekt, mens du skrur eller spikrer.

Tette innvendige hjørner

De fleste skjøter to lister i et innvendig hjørne ved å kutte de to listedelene i 45 grader, for deretter å sparkle hvis skjøten ikke er helt tett. Men du får et penere resultat hvis du kapper og stemmer ut listene, slik at den ene listen kan presses inn over den andre.

Skjøter med skrå snitt

På lange vegger, der du skal skjøte en list, er det best å skjøte med skrå snitt på f.eks. 45 grader. Bruk en gjærekasse eller kapp-/gjærsagen når du kapper listene.

Bruk vinkel ved oppstreking

Øyemål og frihåndstegning duger ikke når du skal merke opp hvor en list skal kappes. Bruk en vinkel - det gir det peneste resultatet.

Sjekk før du kjøper

Har du kjøpt en list som er skjev, har trykkmerker eller har brudd, er det vanskelig å rette det opp etter at du har kommet hjem. Derfor bør du alltid sjekke listene i butikken, før du kjøper dem.

Mal lister før veggen

Når du skal male både vegger og lister, så begynn med listene. Det er nemlig enklere å dekke de glatte listene med maskeringsteip, enn det er å dekke veggene. Bruk en bred maskeringsteip når du senere skal rulle maling på veggen.

Sjekk skjøten først

Når du har skåret til to lister, så prøv å sette dem sammen på stedet de skal sitte, før du monterer. Ofte er det nødvendig å tilpasse listene en ekstra gang, fordi det er små skjevheter på veggen eller på gulvet.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel (abonnement): 7 små grep - stor forskjell
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake