Paneler

Få en perfekt finish med flott panel på veggen. Med våre byggeveiledninger kan du få hjelp og finne inspirasjon til hvordan veggpanel skal se ut.

  Treverk på veggen

  Det er mye forskjellig treverk som kan pynte en vegg. For eksempel veggpanel, som finnes i mange forskjellige utforminger. Det kan være tradisjonelt trepanel, dekorative brystpanel eller små diskrete paneler langs gulvet, kun litt høyere enn fotlister.

  Langs gulvet har vi fotlister, gulvlister eller sokkellister. Uansett navn, handler det om trelister som sitter nederst på veggen langs gulvet, der de dekker et eventuelt mellomrom mellom gulv og vegg. Fotlister fås i mange forskjellige størrelser og utforminger, og det finnes utgaver der du kan skjule ledninger på innsiden av dem.

  LES OGSÅ: Våre beste tips til å skjule ledninger og kabler i boligen

  Skjul ledninger bak fotlistene

  Hvis det er én ting som ikke ser bra ut i stuen, så er det løse ledninger. Men her kan du faktisk bruke fotlister til noe praktisk. Det finnes nemlig utgaver som kan brukes til å skjule ledningene. På hjemmesiden vår kan du se mange forskjellige veiledninger til hvordan du lager ledningsskjulere av fotlister.

  Få en herskapelig følelse med brystpanel

  Det er lite som oser så mye av klasse og stil, som brystpanel på veggene. Panelene er ofte å se i gamle herskapshus og andre fine gamle hus. Det som er så bra, er at huset ditt ikke trenger å ha brystpanel i utgangspunktet. Du kan lage dem selv. Det er ikke den enkleste gjør det selv-oppgaven, men resultatet blir fantastisk.

  Brystpanelet kan i all sin enkelhet bestå av en plate med en ramme rundt. Veggpanelet kan bygges i enkle, billige materialer, og når de er malt – vil det se helt fantastisk ut om stilen blir gjennomført i hele rommet.

  REDAKSJONEN ANBEFALER: Slik bygger du brystpanel

  Brystpanel krever riktig verktøy

  Det blir lettere for deg å bygge brystpanel om du har riktig verktøy. Du får bruk for en kapp-/gjærsag til å sage rammene med gjæring. Det er også nødvendig med en spikerpistol til å montere listene. Hvis du vil lage dine egne profiler til panelene, og på den måten gjøre trepanelene dine helt unike – vil du også få bruk for en overfres.

  Trepanel og listverk – stort utvalg

  Det finnes et hav av forskjellige utforminger i listverk og trepanel. Hos ditt lokale byggvarehus finner du et standardutvalg av lister og trepanel i forskjellige materialer, men som bestillingsvare kan du få nesten hva som helst. De varierer en del i pris. En enkel fotlist kan kjøpes billig, mens det å kjøpe ferdige brystpanel koster vesentlig mer.