Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Få fotlisten tett mot gulvet

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Sitter ikke fotlistene dine helt tett ned mot gulvet, er den optimale løsningen å skjære av listen der gulvet er for høyt, og deretter sette den tilbake, litt lavere.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 time
Sprekk mellom gulv og fotlist

Intro

Har sprekken mellom gulvet og fotlisten vokst seg for stor, er den enkle løsningen å lukke sprekken med en feielist. Men vil du unngå ekstralisten, kan du skjære til gulvlisten så undersiden følger gulvet.

Operasjonen går ut på å trekke en strek i nøyaktig samme høyde over gulvet i hele fotlistens lengde - f.eks. med en blyant på en kloss i riktig tykkelse.

Det vanskeligste er ofte å løsne listen uten å ødelegge både den og veggen, og deretter å lage en pen overgang fra veggen til den tilskårne listen.

Derfor er reparasjonen smartest å vente med til du likevel er i gang med veggen, eller er i ferd med å skifte lister.

Veiledning

Så enkelt er det

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

1

Finn stedet hvor det er mest luft mellom fotlisten og gulvet. Der skal det skjæres minst av listen. Det er denne høyden blyanten din skal holde over gulvet. Teip fast blyanten på for eksempel en kloss, slik at spissen sitter 2 mm over sprekken.

2

Trekk en strek på listen i hele veggens lengde i samme høyde over gulvet. Hold blyanten helt vinkelrett på veggen, og før kloss og blyant over gulvet i en rolig bevegelse. Deretter løsner du listen. Husk å skjære løs overkanten.

3

Sag til listen med stikksagen. Når du sager fra baksiden, kan du følge streken helt nøyaktig på forsiden, og forsiden flises ikke opp. De ekstra 2 mm gir deg et sammenhengende snitt hele veien.

4

Sett fast listen på veggen, mens du presser den mot gulvet - f.eks. ved å legge et kort bord på oversiden og trykke med kneet. Spikre eller skru fast listen, om nødvendig med plugger til skruene.

Tidsforbruk

En times tid

Pris

Noen få kroner til den nye innfestingen, hvis du kan få løsnet den gamle listen i god stand - ellers må du kjøpe en ny list.

Vanskelighetsgrad

Helt enkelt

Tegning

Slik tilpasses listen

Logg inn eller kjøp tilgang kjøp tilgang

Video

TEKNIKK: Tilpass fotlist til skjevt gulv

Med et enkelt verktøy får du listene til å flukte

TIPS: Trykk ned fotlisten

VERKTØY: Slik bruker du stikksagen

I denne videoen lærer du alt om om stikksagens muligheter, sagblad og funksjoner. Med riktig innstilling, kan sagen klare nesten alle oppgaver: kurvede snitt, rette snitt, vinklede snitt og raske, grove snitt. Og med riktig sagblad kan du sage i både tre, plast, metall og sårbare overflater.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake