Lett
Vanskelig

Multipuss på tapet

Drømmer du om en flott og glattpusset vegg i stedet for det gamle tapetet, glassfilten eller strien? Da kan du bruke multipuss til å sparkle med.

Hvis du velger å helsparkle tapetet med multipuss, slipper du å skrape, slipe og dra av vanskelige biter av tapet, glassfilt eller strie av veggene. Du kan faktisk bare la det sitte slik det sitter.

Fordeler med multipuss

Multipuss har en fantastisk evne til å sitte. En av fordelene med å sparkle på tapet med multipuss er at eventuelle småskader – skruehull fra hyller og annet som har vært hengt opp – er veldig enkle å reparere. Reparasjonen blir omtrent usynlig.

Helsparkling på tapet med multipuss

Multipuss kan brukes både ute og inne og setter seg på alt. Du kan sparkle direkte på for eksempel fliser, glassfilt og strie. Det er like enkelt å arbeide med multipuss, som det er med tradisjonell mørtel.

Du må dog vite at multipuss ikke kan tørke fort. En langsom tørking eller herding, gir den beste vedheften og det sterkeste laget multipuss.

For å unngå at multipussen tørker for fort, kan du fukte et stykke om gangen etter hvert som sparklingen skrider frem veggen. Da rekker ikke underlaget å tørke.

Bli klar til å helsparkle på tapet

Før du går i gang med å sparkle på tapet, må du fjerne spor etter de tingene som i løpet av årene har vært skrudd fast til veggen.

Det er også viktig at du er helt sikker på at glassfilten, strien eller det tapetet du skal oversparkle sitter ordentlig godt fast, og at det ikke noen “lommer” som ikke har kontakt med veggen.

Husk også å vaske veggen grundig og fjern alt løst vev.

Slik skal du sparkle på tapet

Helsparkling på tapet med multipuss er en overkommelig oppgave. Det sparer deg samtidig for jobben med å fjerne det gamle tapetet.

Hvis du laster ned veiledningen på denne siden, kan du i detaljer se hvordan Gjør Det Selvs ekspert bruker multipuss og sparkler en vegg med strie. Du får en komplett materialliste til prosjektet.

Det tar cirka en dag å forberede og helsparkle en vegg på 25 kvadratmeter. Resultatet blir en flott, rustikk og sparklet overflate som skjuler det gamle tapetet.