Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Det blir selvfølgelig skruehull i gulvet, men kun to små hull for hver nylonstyring.

Det blir selvfølgelig skruehull i gulvet, men kun to små hull for hver nylonstyring.

Det tar ikke lang tid å lage en midlertidig avskjerming mellom to rom, ved hjelp av et par treplater og et sett skyvedørsbeslag til 20 eller 30 kg. Dermed kan du få to adskilte rom, uten å gjøre alvorlige inngrep, som setter varige spor.

Kan enkelt fjernes igjen

Hvis du en dag ønsker å fjerne ”veggen” igjen, kan du raskt reetablere det opprinnelige rommet. Det blir noen skruehull i taket, men de kan enkelt sparkles og males over. I tillegg etterlater veggen seg noen mindre hull i gulvet, etter fire små skruer.

Her gir vi deg en veiledning til en enkel vei mot et nytt rom huset ditt – et rom som er ment å være midlertidig. Vil du lage en permanent løsning, er det bedre å bygge en ordentlig og mer solid skillevegg.

Last ned hele artikkelen, og få en trinn for trinn-veiledning til prosjektet.

Systemet er ganske enkelt

En aluminiumsskinne med to spor, to beslag med hjul og en liten nylonstyring er alt.

Vi vil lage en skillevegg med skyvedører. Vi trenger derfor en aluminiumsskinne med to spor, slik at vi kan ha to dører.

For hver dør trenger vi to beslag med hjul og en styring som holder døren på plass. Delene kan du finne på no.habo.com eller hos svalk.dk. Nettsidene henviser deg til forhandlere.

Nå har vi to rom i stedet for ett – og den dagen du ønsker å få ett stort rom igjen, er det enkelt å fjerne alt sammen, og lukke hullene i taket med litt sparkel og maling.