Skillevegg

Har du behov for et ekstra rom, så er en skillevegg løsningen. Men skal den være med et skjelett av stål eller tre? Med vanlige gipsplater eller fibergips? Eller kanskje med innebygget skyvedør? Finn grundige byggeveiledninger til skillevegger her.

  Alle artikler om skillevegger

  Bygg en skillevegg

  Har du et stort og romslig barnerom, men behov for et ekstra, ettersom dere har fått en familieforøkelse? Bygg en skillevegg. Det er nemlig ikke særlig vanskelig å få et rom til. Det finnes mange måter å bygge en skillevegg på, og det trenger ikke å være spesielt dyrt eller vanskelig å bygge en skillevegg.

  Skillevegg i metall eller tre

  En billig skillevegg kan du få ved å bygge et skjelett av lekter og kle det med gipsplater. Så enkelt er det å lage en skillevegg. Du må selvfølgelig først finne ut hvor skilleveggen skal være. Når du har det i orden, og er sikker på at veggen blir rett, skal skjelettet monteres. Du kan velge å bygge skjelettet av lekter, eller du kan bygge skilleveggen din med metallprofiler som reisverk.

  Hva skal du velge til skilleveggen din?

  Om skjelettet skal være av tre eller metall, avhenger av dine behov. Med en skillevegg i tre, får du en billigere skillevegg. Stålskjelettet er dyrere, men stenderne og skinnene er lette og alltid helt rette. De hule stålprofilene holder også fast isolasjonen, og det gjør stålskjelettet enkelt å arbeide med. Omvendt er treskjelettet enkelt å tilpasse nøyaktig til dine mål, og det er også enkelt å montere dører og vinduer i. Noe som er en fordel om du skal sette opp en skillevegg med en dør. Det er altså fordeler og ulemper ved begge formene for skillevegger.

  Bygg en skillevegg av gipsplater

  Gipsplater er et av de smarteste byggematerialene som noensinne har blitt oppfunnet. De lette platene er perfekte til å bygge noe raskt med, og til bruk av skillevegger er de geniale! Det betyr ikke at det ikke er et par ulemper forbundet med gipsplater. Når skilleveggen er bygd og platene montert, må de sparkles for å få en jevn og glatt vegg, og de synlige skjøtene må fjernes - noe som tar tid. Men det er fortsatt en veldig enkel måte å bygge en skillevegg på.

  Bygg en skillevegg av porebetong

  Som regel bygger man et skjelett av enten tre eller metall, og kler det med gipsplater. Men det finnes et bra alternativ, og det heter
  porebetong, også kalt siporex. Det porøse materialet er enkelt å sage til med en håndsag, og det limes sammen til en perfekt skillevegg som deretter kan sparkles og males når limet er tørt. Det er en enkel metode til å sette opp en skillevegg.

  Det riktige verktøyet til å bygge en skillevegg

  Selv til en billig skillevegg vil du få bruk for litt forskjellig verktøy. Hvis du bygger med stålskjelett, må du bruke en fiksertang. Når du monterer gipsplatene må du bruke enten en gipsskrumaskin eller en bits til montering av gipsplater. Det riktige verktøyet og alt annet du trenger å vite kan du lese mer om her på siden.