Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skillevegg

Det trenger ikke være vanskelig å bygge en skillevegg for å få et ekstra rom. Med våre tips og byggeveiledninger kommer du godt i gang med å bygge din egen skillevegg.

Bygg en skillevegg

Har du et stort og romslig barnerom, men behov for et ekstra, ettersom dere har fått en familieforøkelse? Bygg en skillevegg. Det er nemlig ikke særlig vanskelig å få et rom til. Det finnes mange måter å bygge en skillevegg på, og det trenger ikke å være spesielt dyrt eller vanskelig å bygge en skillevegg.

Skillevegg i metall eller tre

En billig skillevegg kan du få ved å bygge et skjelett av lekter og kle det med gipsplater. Så enkelt er det å lage en skillevegg. Du må selvfølgelig først finne ut hvor skilleveggen skal være. Når du har det i orden, og er sikker på at veggen blir rett, skal skjelettet monteres. Du kan velge å bygge skjelettet av lekter, eller du kan bygge skilleveggen din med metallprofiler som reisverk.

Hva skal du velge til skilleveggen din?

Om skjelettet skal være av tre eller metall, avhenger av dine behov. Med en skillevegg i tre, får du en billigere skillevegg. Stålskjelettet er dyrere, men stenderne og skinnene er lette og alltid helt rette. De hule stålprofilene holder også fast isolasjonen, og det gjør stålskjelettet enkelt å arbeide med. Omvendt er treskjelettet enkelt å tilpasse nøyaktig til dine mål, og det er også enkelt å montere dører og vinduer i. Noe som er en fordel om du skal sette opp en skillevegg med en dør. Det er altså fordeler og ulemper ved begge formene for skillevegger.

Bygg en skillevegg av gipsplater

Gipsplater er et av de smarteste byggematerialene som noensinne har blitt oppfunnet. De lette platene er perfekte til å bygge noe raskt med, og til bruk av skillevegger er de geniale! Det betyr ikke at det ikke er et par ulemper forbundet med gipsplater. Når skilleveggen er bygd og platene montert, må de sparkles for å få en jevn og glatt vegg, og de synlige skjøtene må fjernes - noe som tar tid. Men det er fortsatt en veldig enkel måte å bygge en skillevegg på.

Bygg en skillevegg av porebetong

Som regel bygger man et skjelett av enten tre eller metall, og kler det med gipsplater. Men det finnes et bra alternativ, og det heter
porebetong, også kalt siporex. Det porøse materialet er enkelt å sage til med en håndsag, og det limes sammen til en perfekt skillevegg som deretter kan sparkles og males når limet er tørt. Det er en enkel metode til å sette opp en skillevegg.

Det riktige verktøyet til å bygge en skillevegg

Selv til en billig skillevegg vil du få bruk for litt forskjellig verktøy. Hvis du bygger med stålskjelett, må du bruke en fiksertang. Når du monterer gipsplatene må du bruke enten en gipsskrumaskin eller en bits til montering av gipsplater. Det riktige verktøyet og alt annet du trenger å vite kan du lese mer om her på siden.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake