Ny vegg på rekordtid

Denne veggen er grovpusset, og trenger maling. Dessuten er det en del gamle borehull i den. I stedet for å sparkle og male, har vi valgt å kle veggen med noen 6 mm tynne mdf-plater, som har hvit overflate. Det er faktisk både lettere og raskere.

De tynne platene, som er med not og fjær hele veien rundt, måler 119,2 x 19,8 cm. De kan monteres både vannrett og loddrett. Vi har valgt å montere dem vannrett. Plasser det første bordet langs gulvet med noten ned, og markér hvor det skal sages over.

Mål hvor mye bordet dekker uten fjær. Avsett målene oppetter veggen, så du kan se hvor mange hele bord du må bruke. Nå kan du skjære til alle panelbordene på én gang. Før du monterer det første bordet, er det en god idé å kontrollere at det er i vater.

Panelbordene kan monteres med dykkert, men da det her er snakk om en murvegg, velger vi å sette dem opp med monteringslim. Det gode ved monteringslim er at det hefter med det samme, men likevel ikke mer enn at det er mulig å justere bordet de første 5 til 10 minuttene. Derfor er det også lett å kontrollere om det er helt i vater, og eventuelt rette det til.

LES OGSÅ: ALT om MDF-plater

Og så er det bare å fortsette med å lime og montere. Det er nok å gi bordene noen limklatter jevnt fordelt, og så klappe dem godt på plass. Hvis man møter hindringer underveis, er det bare å måle ut og skjære til, noe som kan gjøres med en vanlig håndsag. Arbeidet går raskt framover. Det eneste du må kontrollere er at skjøtene er helt tette. Nå er det siste bordet skåret til, og veggen er ferdig. Det hele har tatt ca. tre kvarter, og kostet et par hundre kroner.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Vegg