Bajonettsag test: Vi tester 7 sterke bajonettsager

En skillevegg som skal rives, dørkarmer og vannrør som skal kappes, eller et gjerde som skal fjernes. Bajonettsagen gir veldig god mening til grovt arbeid.

Den kan brukes der annet verktøy må gi opp, og kan derfor gjøre en oppgave mye mer overkommelig.

Med en batteridrevet type, kan du lett komme til der det ellers ikke er så enkelt – eller for eksempel på et nybygg, der det ennå ikke er strøm.

Vi har testet sju sterke bajonettsager med batterier på 18 volt. Det ble raskt klart for oss at det ikke kun handlet om rå kraft. Innenfor samme prisramme opplevde vi store forskjeller på styrke og ikke minst ergonomi.

En god sag er sterk og lett, og den skal være behagelig å bruke, slik at kroppen ikke belastes feil eller for mye. Bajonettsager er strømslukere, så husk fullt oppladede batterier før du setter i gang med jobben.

Bajonettsag test: Slik har vi testet bajonettsagene

Vi prøvde alle sagene i de samme materialene for å se om de hadde krefter til å komme gjennom eller måtte gi opp underveis. Trepaller og metallrør inngikk i testen.

Var det mange vibrasjoner når det ble saget i metall? Det er ikke bra hvis energien forplantes ut til hendene fremfor i materialet.

Vi vurderte ergonomien. Den er viktig, fordi du til mange oppgaver må holde sagen i et hardt grep, både av sikkerhetsmessige og av praktiske årsaker.

Vi testet hvor godt maskinen kunne utnytte strømmen fra batteriet, og om et batteri på 3-4 Ah var nok til én enkelt oppgave.

Vi har testet disse 7 bajonettsagene i vår bajonettsag test

  • MAKITA DJR186Z
  • AEG BUS 18
  • STANLEY FMC675B
  • RYOBI R18RS
  • BLACK+DECKER BDCR18
  • METABO SSE 18 LTX COMPACT
  • MILWAUKEE M18 ONESX

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken maskin som ble den store testvinneren.

VIKTIGE DETALJER NÅR DU VELGER BAJONETTSAG
BLAD: Det er viktig å bruke et blad av god kvalitet til de forskjellige oppgavene. Ellers kan sagen komme til å gi opp på grunn av dårlig eller feil bladvalg.
ANLEGGSSÅLE: Skal sitte sikkert og stabilt når du trykker bajonettsagen inn mot det emnet det sages i.
BLADSKIFT: Det skal være trygt og enkelt å skifte blad uten bruk av verktøy. Og det skal kunne spennes godt fast.
ARBEIDSLYS: Det er dessverre fortsatt sjelden at en bajonettsag har en innebygget LED-lampe. Et lys er egentlig kjærkomment på en bajonettsag, som ofte brukes på vanskelige steder, med dårlige lysforhold.
BATTERI: En bajonettsag bruker mye strøm, så det er en stor fordel å ha mer enn ett batteri. Ofte følger det ikke med batteri og lader til sagen. Hvis du ikke har dem fra før, må du derfor regne med en betydelig ekstrautgift.
HASTIGHET: Bladet skal kunne styres trinnløst og forholdsvis enkelt. Også når du sager i hardt materiale, som krever krefter.
START-STOPP: Start-/stoppknappen skal kunne låses med en tilleggsknapp, slik at sagen kan transporteres trygt.
GODT GREP: Vi foretrekker et forholdsvis mykt belegg, som gir et solid grep under arbeidet. Det skal helst være mulig å holde på verktøyet flere steder.