Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kapp-/gjærsag til STORE oppgaver

Skriv ut Lagre artikkel

Metabo KGS 305 M er en kraftig kapp-/gjærsag, med langt uttrekk. Det er en sag du trygt kan investere i hvis du skal bygge STORT.

Metabos sag er flott til både små og store materialdimensjoner.

Kapp-/gjærsagen kan ikke unnværes på “byggeplassen”. Den kapper bjelker i ønsket lengde, og den justeres raskt til kapping av helt nøyaktige skråsnitt og vinkelkappinger.

Kraftig og robust kapp-/gjærsag

Metabo KGS 305 M er en 2000 watts kraftmaskin med stor kapasitet. Tallet 305 står for bladdiameteren, og kapasiteten er 105 mm tykke materialer i 90 graders snitt, mens uttrekket gir deg en skjærebredde på helt opp til 305 mm.

Kapasiteten reduseres selvsagt når bladet vinkles, og ved en dobbeltgjæring på 45/45 grader, kan du “bare” sage 67 x 205 mm. Sagen leveres med et blad med 56 tenner. Det gir helt perfekte, rene snitt.

Sagens forskjellige deler

Alle delene på sagen virker robuste, og den glir stabilt og nøyaktig på teleskoprørene. Betjeningsgrepet ligger vannrett og er godt plassert. Låsen til bladløftet sitter bekvemt plassert, men det er kanskje litt spinkelt.

Sagen har laserlinje, og det er god belysning på sageområdet. Dreiebordet, som er utstyrt med fin gradskala, har et skjæreområde på 0-47 grader til begge sider, og er utstyrt med faste “klikkinnstillinger” i de mest vanlige skjærevinklene.

Når det gjelder sideveis tilting, kan sagen justeres 47 grader mot venstre og 2 grader mot høyre. Innstillingen er trinnløs, og skalaen er en strimmel sølvteip med dårlig presisjon, så her er det nødvendig med prøveskjæringer.

LES OGSÅ: Bli ekspert på kapp og gjærsager på 5 minutter

Kapp-/gjærsagens fine detaljer

Sagen har flere fine detaljer, for eksempel integrerte bordutvidelser med emnestopp, en glimrende dybdestoppskrue med anlegg, samt spindellås til bladskift. Sagen veier 20 kg, så den er tung å flytte, men et godt plassert bæregrep er til god hjelp.

Vi har sett Metabo KGS 305 M til 4990 kroner. Den er storebror til to mindre sager, KGS 216 M og KGS 264 M, som også kan anbefales hvis behovene for skjærekapasitet er mer beskjedne.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Anmeldelse: Kapp-/gjærsag til STORE oppgaver
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake