Kapp- og gjærsag

Kap- og gjærsagen er genial når du arbeider med tre og skal lage like snitt. Vi viser deg hvordan du bruker den, og guider deg til hvilken kapp-/gjærsag du skal velge. Du finner også den nyeste testen av kapp-/gjærsag.

  Kapp- og gjærsag - et must til deg som arbeider med tre

  En kapp- og gjærsag er et must om du ofte arbeider med tre og skal lage mange like snitt. Kappsagen har lenge vært en fast inventar hos håndverkerene, men nå er prisene så lave at mange gjør det selv-ere også investerer i en kappsag.

  Hvilke oppgaver egner en kapp- og gjærsag seg til?

  En kapp-/gjærsag er nærmest uunnværlig om du skal lage terrasse. Kapp- og gjærsagen sørger for at alle snitt blir like, og i tillegg sparer du et hav av tid.

  Hvilken kapp- og gjærsag skal jeg velge?

  Det finnes mange kappsager på markedet. Det første du må vurdere når du skal kjøpe kappsag er derfor om den skal være batteridreven eller om den skal kjøre på 220 volt. De dyreste modellene koster mer enn tre ganger så mye som de billigste, så det er viktig at du finner den modellen som passer til dine behov før du investerer i en kappsag.

  Test av kapp- og gjærsag

  Hvis du skal investere i en kappsag er det altså viktig at du undersøker hvilken modell som er den riktige for deg. Et fint sted å starte er å titte nærmere på våre nyeste tester av kapp- og gjærsager: Se den beste kapp- og gjærsagen - Kapp- og gjærsag test

  Hvilket sagblad skal jeg velge til min kapp- og gjærsag?

  Din kapp- og gjærsag er ikke noe bedre enn det sagbladet du setter på sagen. Til gjengjeld kan den sage i nesten alle materialer, om du bruker det riktige sagbladet.

  Du skal helt grunnleggende velge sagblad etter det materialet du skal skjære i. Velg for eksempel et metallsagblad til jern, og et fintannet sagblad til tre, om du ønsker et pent og rent snitt. Hvis du skal skjære i tre og snittet du skal ha kan være litt mer flisete, er et grovtannet sagblad veien å gå. Den gir, sammen med kapp-/gjærsagen, et raskt og presist snitt.