Overlegen dykksag

Kvalitet koster! Det gjelder også denne dykksagen fra Festool. Den er proppet med smarte detaljer, som avslører at det er en sag i absolutt toppklasse.

Overlegen dykksag – den er dyr, men også helt i særklasse.

Overlegen dykksag – den er dyr, men også helt i særklasse.

Dykksagen er et av tømrernes og snekkernes hemmelige våpen. Den lager helt rette snitt hver gang. I tillegg kan den dykkes ned, slik at du kan starte et sagsnitt midt i en plate. Sagen er et lekkert spesialverktøy, og de billigste koster fra cirka 2000 kroner. Men kvalitet koster, og du får hva du betaler for.

Det gjelder også for Festools TS 75 EBQ-Plus-FS, som koster nærmere 10.000 kroner. Den er full av smarte detaljer, som avslører at det er en sag i absolutt toppklasse.

Fete detaljer ved Festools dykksag

Festool dykksag

1. Helt rette snitt – føringsskinnen er sagens viktigste tilbehør. Den har to sklisikre lister på undersiden og sikrer helt rette snitt hver gang. Med i prisen følger en skinne på 140 cm, men de fås opptil 5 meter.
2. Enkelt bladskift – FastFix er navnet på Festools system til raskt, enkelt og trygt bladskift. Når du løfter i det grønne håndtaket, låses bladet og senkes ut under sagen, slik at det er enkelt å komme til.
3. Fjærende spaltekniv – når sagen plasseres på emnet, dyttes spaltekniven automatisk tilbake i huset. I takt med at sagen beveger seg frem, kjører spaltekniven ned i sagsporet og sikrer at sagbladet ikke blir klemt fast.
4. Støvfritt arbeid – utsugingsstussen, der støvsugerslangen monteres, kan rotere 360 grader. Det gjør det enkelt å justere slangen, så den ikke kommer i veien.
5 Flisfritt snitt på begge sider – på høyre side av sagen justeres den grønne overflatebeskytteren, slik at den presser mot emnet, som dermed ikke flises opp. På venstre side av bladet presser føringsskinnen mot emnet og sikrer også her et rent og pent snitt, som ikke flises opp.

Nøyaktig innstilling
De tydelige skalaene, hengsler som glir enkelt og problemfritt, samt knapper som er enkle og intuitive å betjene, gjør det til en lek å justere både sagens skjæredybde og hellingen på bladet helt nøyaktig.

Stor kapasitet
Skjæredybden på 75 mm betyr at selv meget tykke emner sages over i ett snitt. Du slipper derfor besværlig og tidkrevende arbeid med å snu emnet, samt unødig etterbearbeiding for å få en pen overgang mellem to snitt. Vinkles bladet til 45 grader, er skjæredybden 55 mm.

Andre fete detaljer ved Festools dykksag

Kraftig motor

Hele 1600 watt er motoren på for å kunne matche den store skjærekapasiteten på 75 mm.

Hurtigbrems

Når du slipper knappen, stoppes sagen elektronisk, og bladet står stille på mindre enn to sekunder.

Jevn hastighet

Turtallet styres elektronisk. Det holdes konstant for å få en jevn skjærehastighet.

Lengre levetid

Typisk er det to lager på drivakselen til en dykksag. Men denne sagen har tre. Det gir en roligere gange, reduserer slitasje og forlenger sagens levetid.

Utskiftbar ledning

Ledningen monteres i maskinen med et støpsel. Den kan derfor enkelt skiftes ut hvis den går i stykker, eller hvis du ønsker en annen lengde. De finnes i 4, 7,5 og 10 meter.

Ingen tilbakeslag

Bladet er montert i en glidekobling. Det er derfor ikke helt låst, hvis bladet skulle sette seg fast i treet.

Temperatursikring

Hvis motoren blir for varm, senkes hastigheten på motoren for å unngå overoppheting.

Myk oppstart

Hastigheten økes gradvis, slik at maskinen ikke setter i gang med et rykk.

Her kan du lese mer om hvordan du bruker en dykksag

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Sirkelsag