Sirkelsag

Sirkelsagen er en ekspert i å lage like snitt. Her får du oversikt over de forskjellige typene sirkelsager, sagblad til sirkelsagen og de nyeste testene av sirkelsagen.

  Du MÅ ha en sirkelsag

  Hvis du skal lage helt rette snitt, må du kjøpe en sirkelsag. Med en sirkelsag får du nemlig perfekte snitt – hver gang. Og hvis du investerer i en sirkelsag med skinne, vil det bli enda enklere å sage en kryssfinerplate i helt like biter. En sirkelsag er et uunnværlig verktøy for enhver gjør det selv-er.

  Mobil eller stasjonær sirkelsag

  Det finnes to typer sirkelsag: Den mobile sirkelsagen med ledning eller batteri, og den stasjonære sirkelsagen. En stasjonær sirkelsag egner seg best til de helt presise snittene, for eksempel hvis du vil lage dine egne lister. En stasjonær sirkelsag vil ta seg godt ut i verkstedet ditt, men du må vite hvilke sirkelsager som passer for deg. Det kan vi hjelpe deg med – for vi har nemlig testet stasjonære sirkelsager. Du kan se vår nyeste test her: Bordsirkelsag test.

  Sirkelsag med skinne gir helt nye muligheter

  Med en sirkelsag med skinne blir det enda enklere å sage for eksempel en stor kryssfinerplate i de riktige målene. En skinne, også kalt føringsskinne, kan koste alt fra 500 kroner og oppover, og passer til både sirkelsagen og dykksagen. En sirkelsag med styreskinne kan gi rette snitt i opptil 3 meter lange lengder med de lange skinnene sine.

  Ny teknologi gjør minisirkelsagen attraktiv

  Verktøyprodusentene blir hele tiden bedre på å lage kraftig batteriverktøy, og det gjelder også for sirkelsager. Derfor er det heller ikke nødvendig med en stor, tung og dyr maskin for å få et godt resultat. Minisirkelsagen med mindre sagblad og lavere motorkraft er nemlig et godt alternativ til den klassiske, tunge sirkelsagen på batteri eller med ledning.

  Finn den beste sirkelsagen til ditt behov

  Det finnes et hav av sirkelsager på markedet, og det er vanskelig å vite hva du skal se etter. Ønsker du en sirkelsag uten ledning? Har du oppgaver som krever mye krefter av sirkelsagen din? Klarer du deg med batteri? Sirkelsager fås i mange prisklasser, og vi i Gjør Det Selv hjelper deg selvfølgelig med å treffe det riktige valget og finne den beste sirkelsagen til ditt behov og prisklasse med vår test. Du finner våre nyeste tester av sirkelsager her: Sirkelsag test.

  Velg det riktige sagbladet til sirkelsagen din

  En god sirkelsag er selvfølgelig ikke verdt noe særlig uten et godt sagblad. Akkurat som sirkelsagene, varierer også prisene på sagbladene – alt etter hvilken kvalitet du går etter. Det er blant annet antallet av tenner og tennenes vinkel som er avgjørende for valget ditt. På hjemmesiden kan du finne flere artikler om sagblad til sirkelsager. Blant annet disse to:
  Sirkelsagblad og Sagblad til sirkelsag.