Sterk og gjennomført dykksag på batteri

Ledningen er droppet, men det går ikke utover prestasjonen. De to batteriene på til sammen 36 volt gir et stort og imponerende kraftoverskudd.

Imponerende dykksag fra Makita

Dykksagen fungerer med skinner fra andre produsenter. Denne er fra Festool.

Litt om dykksagen:

MAKITA DSP600ZJ SENKESAG PÅ BATTERI
Batterispenning: 2 x 18 volt

Batterikapasitet: 1,5-6 Ah

Omdreininger/min: 2500-6300

Skjæredybde: 90°/45°: 56/40 mm

Tilt, venstre/høyre: 1°/48°

Vekt uten batteri: 5,1 kg

Pris: Sett til 4990 kroner (u. batteri/lader)

Dykksag med stort kraftoverskudd

En dykksag er litt av en spesialist. Den minner mye om sirkelsagen, men som navnet antyder, kan den også dykkes ned i emnet du sager i.

Den lager snorrette snitt i helt presise vinkler, og prisen er et godt stykke over vanlige sirkelsager. Derfor skal alt også være i orden, og det er det med Makitas DSP600ZJ.

Det er en krevende oppgave for eksempel å skjære plater, og derfor har Makita valgt å utstyre sagen med hele to 18 voltsbatterier. De til sammen 36 voltene gir et stort kraftoverskudd, og sagen leverer på høyde med profesjonelle maskiner med ledning.

Da vi sagde i 19 mm MDF-plater, klarte sagen oppgaven uten å miste turtall. Den har en god stabilitet og ligger sikkert i skinnen, som må kjøpes separat.

Sagens vekt på 5,1 kg, pluss batterienes 1,2 kg, gir en fin arbeidsvekt.

Robust dykksag

Makitaen er enkel å håndtere, og innstillingsmulighetene og presisjonen er på det nivået du forventer av en spesialist i denne prisklassen. De forskjellige fingerskruene er solide og lette å håndtere.

Sagen virker i det hele tatt meget robust, og den kan klare alt fra lett hobbyarbeid til mer krevende oppgaver på en profesjonell arbeidsplass.

Dykksagen selges uten batterier og lader. I denne testen har vi brukt to 4 Ah batterier, som kan kjøpes i et sett med lader for cirka 2000 kroner.

Detaljer ved dykksagen

DOBBELT BATTERIINDIKATOR
Med to batterier som driver sagen, er det en fordel at du kan se hvor mye strøm det er igjen på hver av dem. Da kan du nemlig nøye deg med å lade det som er tomt.

PRESISE INNSTILLINGER
Tiltingen på bladet og sagdybden kan justeres helt nøyaktig, takket være solide fingerskruer og tydelige skalaer.

Konklusjon

En samlet pris på nesten 7000 kroner er umiddelbart mye penger. Men du får også hva du betaler for. Sagen er meget gjennomført, sterk og presterer helt på høyde med lignende sager med ledning.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Sirkelsag