Stikksag test: 7 stikksager i stor test

Hastigheten er testet med det grove bladet, mens snittkvaliteten er testet med det fintannede.

Stikksagen er den mest allsidige elektriske sagen og en opplagt oppgradering av enhver verktøysamling som ikke allerede inneholder en. Sirkler og mønstre sages uten problemer, og holder du tungen rett i munnen eller tar et parallellanlegg eller en skinne til hjelp, kan den også lage rette snitt.

Mengden av spesialblad til forskjellige materialer er imponerende, og de gjør deg i stand til å sage i alt fra tre og pleksiglass, til aluminium, stål og jern. Velger du et helt fintannet blad, kan du faktisk også lage helt rene snitt i laminat.

LES OGSÅ: Stikksagblad: Velg riktige blad til stikksagen

Fra 850 til 2800 kroner

Vi har samlet sju stikksager, som koster opptil cirka 2800 kroner, uten batteri og lader. Som med mye annet elektrisk verktøy, varierer prisene voldsomt fra leverandør til leverandør. Det er derfor mye penger å spare med noen enkle prissøk på nettet før du handler.

Stikksag test: Slik har vi testet

For å teste styrken, lagde vi to snitt på én meter i en 16 mm MDF-plate. Deltakerne ble utstyrt med et nytt blad, pendelutslaget ble satt til maks., og gassen ble trykket til bunns.

Når du sager i laminat, blir selv små feil veldig tydelige. Derfor var det nettopp laminat vi sagde i da snittkvaliteten skulle testes. Under arbeidet har vi vurdert ergonomien, og hvor enkle sagene er å håndtere.

Utholdenheten er avgjørende hvis du skal kunne løse større oppgaver. Derfor sagde vi i MDF til batteriene var helt flate, og beregnet sagelengde per amperetime på batteriet.

LES OGSÅ: Bli stikksagekspert på fem minutter

Uavhengig stikksag test

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 7 stikksagene i vår stikksag test

EINHELL TE-JS 18 LI-SOLO
BOSCH PST 18 LI
RYOBI R18JS7-0
METABO STA 18 LTX 100
DEWALT DCS335NT
AEG BST18BLX-0
MAKITA DJV181Z

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken stikksag som klarte seg best i vår stikksag test.