Stikksag

Stikksagen er genial når du skal sage ut rør og lignende. Den er en mester i å skjære i kurver og sirkler. Her får du våre beste tips til hvordan du bruker stikksagen - du kan også se de nyeste testene av stikksager.

  Stikksag

  Skal du kun ha én elektrisk sag, skal du velge en stikksag. Stikksagen finnes som både stavmodell og bøylemodell. I tillegg finnes den selvfølgelig også både som batteridreven stikksag og som en klassisk stikksag med ledning.

  Hvorfor er en stikksag så smart?

  En stikksag kan gjøre mye av det en håndsag også kan - bare mye raskere. Den er kompakt, enkel å bruke og så er den ikke begrenset av bare å lage rette snitt. Den kan nemlig svinges mens du sager, noe som blant annet gjør den smart til å skjære hull til en håndvask med.

  Hva er fordelen med en elektrisk stikksag?

  En elektrisk stikksag er en klassisk stikksag som trenger en ledning for å kunne sage. Den elektriske stikksagen har den fordelen at den ikke går tom for batteri og alltid leverer den samme kraften når det sages.

  Hva er fordelen med en batteridreven stikksag?

  En batteridreven stikksag er en stikksag på batteri. De fleste stikksagene i dag er batteridrevne stikksager. Fordelen er at man med en batteridreven stikksag har full bevegelsesfrihet og at du slipper å tenke på ledningen. Batteriene er dessuten så gode i dag, at man med to batterier vil kunne holde stikksagen kjørende hele dagen.

  Hvilken stikksag skal du velge?

  Blant håndverkere er stavmodellen mest utbredt. Du har sikkert sett flere snu stikksagen når de sager. Det gjør de for å oppnå det peneste snittet i for eksempel en benkeplate. I USA er bøylemodellen populær, men den kan til gjengjeld bare sage ovenfra. Velger du en batteridreven stikksag, må du være forberedt på å betale det dobbelte av hva en elektrisk stikksag koster. Det er altså flere ting du må vurdere før du kaster deg ut i å kjøpe en stikksag. Les eventuelt vår nyeste stikksag test og bli klokere på den smarte sagen.

  Sagblad til stikksag

  En stikksag er som kjent ikke bedre enn det sagbladet du utstyrer den med. Det er derfor viktig å velge det riktige sagbladet. I artikkelen Sagblad til stikksager kan du blant annet bli klokere på de vanligste sagbladene til stikksagen som f.eks til mykt tre, hardt tre, laminat og metall.