Ny membran på gressklipperen

Gressklipperen mister effekt. Den har problemer med å holde turtallet oppe, og tennpluggene sotes fort til. Problemet er at membranen mellom forgasseren og bensintanken er så godt som utslitt.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
15 minutter
Pris
50 kroner

Intro

Denne gressklipperen har en 3,5 hk motor fra Briggs & Stratton. Den har gått upåklageligi to-tre år, men nå har den begynt å krangle. Den har stått med bensin på tanken over vinteren. Det kan være forklaringen. Men det kan også være alminnelig slitasje.

Derfor finner vi frem litt verktøy, renser luftfilteret og skifter den membranen som sitter mellom tanken og forgasseren. Det tar ca 15 minutter, det koster lite, og det får motoren til å gå fint igjen.

LES OGSÅ: Test av gressklippere

PROBLEM:
Membranen har flere år på baken, og er blitt mør.

LØSNING:
En ny membran til under 50 kroner settes i. Dermed går gressklipperen fint igjen.

Tidsforbruk

Cirka 15 minutter.

Pris

En ny membran koster under 50 kroner.

Vanskelighetsgrad

Dette er en enkel, liten reparasjon med stor effekt.

Veiledning

1

Sett maskinen i en god arbeids­ høyde, før du tømmer tanken for bensin. Skru deretter av lokket til luftfilteret.

2

Luftfilteret tas ut. Det er bare en svamp, og det er en god idé å gjøre det rent. Dypp det i ren bensin, og press ut skitten. Når det er helt rent, bløtgjør du det med et par dråper motorolje, som du masserer godt inn i svampen.

3

Forgasseren og bensintanken skal frigjøres fra hverandre. Først løsnes de små fjæranordningene til gass og choker. Deretter løsner du skruene som holder forgasseren og bensintanken sammen. Her var det fem skruer.

4

Bensintanken løsnes fra motoren. Her sitter den fast med en 10 mm og en 13 mm skrue. De skrus ut med to fastnøkler (eller skiftenøkler).

5

Trekk forgasseren løs, og snu den rundt. Da kan du se pakningen på undersiden. Deretter kan du ta av den gamle membranen med pakningen. Sett den nye på, og skru det hele sammen igjen.

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Gressklipper