Hagearbeid på batteri

Hvilke hagemaskiner skal du kjøpe nå? Og hvilke kan du vente med? Få svaret her.

Det har tatt tid for batteriene å finne veien inn i norske hager. Den primære årsaken er de store kravene som stilles til nettopp hagemaskiner og dermed også batteriene deres.

Gressklippere og hekksakser er sammen med de fleste andre hagemaskiner utstyrt med store og kraftige motorer, som skal kjøre i både hele og halve timer. Først nylig er batteriene blitt sterke nok til å klare denne oppgaven uten at du må pendle mellom batteriladeren og maskinen, eller ha flere ferdigladede ekstrabatterier på lager, før det kan la seg gjøre.

Er det grunn til å skifte?

Bare fordi det er blitt mulig å skifte over til batteri, er det likevel ikke sikkert at du skal skynde deg ut og finne en avløser til de gamle hagemaskinene dine.

Fordelene ved batteriene er særlig redusert støy, færre vibrasjoner og gleden ved å slippe eksos eller skjøteledninger som hele tiden er i veien. Det største minuset er prisen. De kraftige batteriene er nemlig ofte den dyreste delen av verktøyet. Noe av utgiften kan likevel reduseres hvis du holder deg til ett merke, og lar verktøyene dele batterier.

Selv om batteriene er blitt sterke, har de sine begrensninger, ved at de må lades opp en gang i blant. Du kan ikke bare helle mer på tanken når den er tom, som med en bensindrevet maskin.

LES OGSÅ: Test av batteridrevne gressklippere

Last ned artikkelen og få vår store guide om hagemaskiner

I artikkelen som du kan laste ned her på siden, går vi gjennom de mest vanlige hagemaskinene og ser om det er på tide å skifte batteri. Du kan lese om:

  • Gressklipperen
  • Vertikalskjæreren
  • Kjedesagen
  • Løvblåseren
  • Hekksaksen
  • Gresstrimmeren

LES OGSÅ: Velg riktig plentraktor